Bloemetje van burgemeester voor oplettende Burgernetdeelnemer

Dankzij een oplettende deelnemer is Burgernet opnieuw succesvol ingezet. Op donderdag 27 januari is in Mijdrecht een vermiste vrouw teruggevonden na een oproep om naar haar uit te kijken. Burgemeester Maarten Divendal ging persoonlijk bij mevrouw Eindhoven in Mijdrecht langs om haar te bedanken voor haar oplettendheid en waardevolle bijdrage.

Rond 12.45 uur verspreidde de politie op 27 januari het bericht onder Burgernetdeelnemers om uit te kijken naar een 73-jarige vrouw die werd vermist in Mijdrecht. Mevrouw Eindhoven ontving het bericht en realiseerde zich dat zij kort daarvoor in het parkje bij haar in de buurt een vrouw had zien lopen. Het was haar opgevallen dat ze wat verward was en ondanks het koude weer geen jas droeg. Na de Burgernetoproep voegde ze beide zaken bij elkaar en belde de politie. Deze trof de vrouw aan en kon haar weer veilig naar huis brengen.

Succesvolle oproep

De Ronde Venen maakt sinds 2008 gebruik van Burgernet. In de afgelopen jaren zijn tientallen succesvolle oproepen gedaan en werden er met behulp van deelnemers onder andere verdachten opgepakt en vermisten gevonden. Inmiddels zijn bijna 7000 inwoners van de gemeente aangesloten bij Burgernet. Dat betekent dat de politie bij elke oproep gebruik kan maken van heel veel extra ogen en oren om uit te kijken naar verdachten of vermisten. De kans dat de betreffende personen daadwerkelijk worden gesignaleerd, neemt daarmee enorm toe.

Deelnemen aan Burgernet

Op www.burgernet.nl is meer informatie te vinden over Burgernet. Met Burgernet werken inwoners, politie en gemeente samen aan veiligheid in uw buurt. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden of een verdachte wordt gesignaleerd. Iedereen die 16 jaar of ouder is kan deelnemen. Opgeven kan eenvoudig via www.burgernet.nl.