De Ronde Venen doet mee aan NK Tegelwippen

Om inwoners aan te moedigen tegels te vervangen voor groen doet de gemeente mee met het NK Tegelwippen. Tegen ruim 40 gemeenten uit heel Nederland strijdt De Ronde Venen tijdens het Nederlands kampioenschap. Met als doel de meeste tuintegels om te ruilen voor groen. De gewipte tegels kunnen inwoners uit De Ronde Venen ook nog eens gratis laten ophalen door de Tegeltaxi. Zodat het nog makkelijker is om tuinen te vergroenen.

Wethouder Cees van Uden: “In De Ronde Venen vinden we het belangrijk om zoveel mogelijk te vergroenen. Het is niet alleen duurzaam, maar een groene omgeving ziet er prettiger uit. Met het NK Tegelwippen roepen we onze inwoners op een leuke manier op om tegels uit de tuin te halen en te vergroenen.”

Ook meedoen? Aanmelden kan via www.nk-tegelwippen.nl 

Wanneer in heel Nederland tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, maken we
samen onze steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers. Het is de bedoeling dat iedereen het aantal eruit gewipte tegels opgeeft via www.nk-tegelwippen.nl. Ook de tussenstand met het aantal gewipte tegels per gemeente is op deze website te zien. Het NK Tegelwippen loopt tot 31 oktober 2022.

Tegeltaxi haalt gratis de tuintegels op 

Om het voor inwoners nog makkelijker te maken om hun tuinen te vergroenen start de gemeente met de tegeltaxi. Inwoners melden zich aan op www.derondevenen.nl/tegeltaxi. Dit kan tot uiterlijk woensdag voor aan de ophaaldag. Alleen tuintegels worden opgehaald, dus geen ander (tuin)afval. 

Wanneer rijdt de tegeltaxi door De Ronde Venen? 

De tegelophaalservice vindt voor Mijdrecht, Wilnis, De Hoef en Amstelhoek plaats op maandag 11 april. In Vinkeveen, Waverveen, Abcoude en Baambrugge haalt de gemeente de tegels dinsdag 12 april op. Ook in september en oktober rijdt de tegeltaxi door de gemeente. Wanneer is nog niet bekend. Dit plaatst de gemeente binnenkort op www.derondevenen.nl/tegeltaxi