De Ronde Venen doet mee aan landelijke inleveractie steekwapens

De gemeente De Ronde Venen houdt in de Week van de Veiligheid, van 11 tot en met 17 oktober, een inleveractie van steek- en nepwapens. Iedereen kan dan anoniem en straffeloos zijn mes of nepwapen inleveren. Inleveren kan bij het politiebureau in Mijdrecht.

Een wapen op zak is verboden. Dat geldt voor alle soorten messen. Van stiletto‘s tot aardappelschilmesjes. Wie niet kan aantonen dat hij het voor zijn beroep moet gebruiken riskeert  een hoge boete. Burgemeester Maarten Divendal: ,,Het bezit en gebruik van wapens kan zeer ernstige gevolgen hebben voor daders en slachtoffers. Het zorgt voor onveilige situaties, want met een mes op zak wordt het wapen sneller gebruikt met alle ellendige gevolgen van dien Vooral jongeren realiseren zich onvoldoende wat de risico’s zijn. Met deze campagne willen we dit duidelijk maken.’’

Drop je knife anoniem bij het politiebureau

De Ronde Venen sluit zich met inleveractie aan bij de landelijke campagne ‘Drop je knife’. Iedereen kan anoniem een mes of steek- of nepwapen inleveren in de week van 11 tot en met 17 oktober. Dit kan bij het politiebureau in Mijdrecht, Bozenhoven 76, op maandag tot en met donderdag tussen 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag tussen 12:00 tot 21:00 uur. Het inleveren gebeurt anoniem in een inleverton die op het bureau staat. Wie iets inlevert loopt dus geen risico om bestraft te worden voor wapenbezit.

Landelijke actie

De inleveractie in de Week van de Veiligheid is onderdeel van een landelijke actie van het ministerie van Justitie en Veiligheid, de politie en het OM. Alle gemeenten konden zich hierbij aansluiten. In totaal hebben zich meer dan 200 gemeenten aangemeld, waaronder De Ronde Venen.