De Ronde Venen neemt deel aan de Nationale Sportweek

De Ronde Venen neemt van 15 tot en met 24 september deel aan de Nationale Sportweek. Tijdens deze 10 dagen zetten veel clubs en verenigingen in de gemeente de deuren open om sporters op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en bewegen. Ook worden verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Tijdens de Nationale Sportweek kunnen inwoners zelf ervaren dat sport voor iedereen toegankelijk is.

,,De Nationale Sportweek is mooie manier om op een makkelijke wijze kennis te maken met de vele sporten die in onze gemeente worden beoefend’’, zegt wethouder Maarten van der Greft (Sport). ,,Sporten en bewegen is goed voor iedereen. Daarom vinden we het als gemeente belangrijk hier veel aandacht aan te besteden. Uit onderzoek blijkt dat met name jongeren de afgelopen jaren minder zijn gaan sporten. Dat is jammer. De Sportweek is een mooi middel voor de vele verenigingen en clubs in onze gemeente om te laten zien hoe leuk het is om bij hen te sporten en bewegen. En het is een mooie manier voor iedereen om te ontdekken hoe leuk sporten en bewegen is.’’

Startschot

Het startschot voor Nationale Sportweek wordt vrijdag 15 september gegeven op de basisscholen Willespoort in Wilnis en CNS in Abcoude. Kinderen van de Willespoort nemen dan samen met kinderburgemeester Vera Hageman en wethouder Van der Greft deel aan een 10@10 Challenge. Tijdens de 10 minuten ontdekken kinderen onder begeleiding van sporters 10 verschillende sporten. Ook op CNS Abcoude nemen de kinderen deel aan een 10@10 Challenge. Zij doen dit samen met kinderburgemeester Yara Veldhuisen en wethouder Cees van Uden. 
  
De afgelopen week is op alle basisscholen het boekje ‘Sjors Sportief’ verspreid. Daarin staat een uitgebreid overzicht van het sport- en cultuuraanbod in onze gemeente. Het boekje is een handig hulpmiddel voor kinderen om te kijken welke sport het best bij hen past en welke hen leuk lijkt een keer uit te proberen.

Bootcamp en pannatoernooi

Het complete overzicht van sportverenigingen en -clubs de tijdens de Nationale Sportweek de deur openzetten is te vinden op www.sjorssportief.nl. Ook worden tijdens de week verschillende activiteiten georganiseerd.

  • 18 september bootcamp voor kids op de ijsbaan Baambrugge. Van 14.00 tot 14.45 uur zijn kinderen van 6 t/m 9 jaar welkom. Van 15.00-15.45 uur kinderen van 9 t/m 12 jaar. Gratis inloop.
  • Op 20 september vindt op het Cruyff Court in Mijdrecht een toernooi plaats voor meisjes van groep 8 van basisscholen in De Ronde Venen.
  • Zaterdag 23 september vindt er vanaf 10.00 uur in de Willisstee in Wilnis een vitaliteitstest plaats (‘APK voor 60-plussers’). Opgeven hiervoor kan via: www.seniorsportiefactiefdrv.nl
  • Op 23 september vindt er op het Raadhuisplein in Mijdrecht een pannakooi-toernooi plaats op het van 15.00-16.30 uur

pbweek35_23103_nationale sportweek