De week van de ondernemer van 15 tot 19 november 2021

Lokaal ondernemen is heel belangrijk. De afgelopen tijd is voor veel ondernemers niet gemakkelijk geweest. Daarvoor is het goed om met elkaar in verbinding te blijven. Om ondernemers elkaar te laten inspireren en stimuleren organiseert de gemeente 3 verschillende ontbijtsessies. Elke ontbijtsessie heeft een eigen onderwerp. Wethouder Economische Zaken - Rein Kroon “We hebben veel verschillende soorten ondernemers in onze gemeente. Daarom streefden wij naar 3 verschillende onderwerpen per sessie. Zodat er voor iedere ondernemer een onderwerp is die bij de organisatie past. Nu zetten we de ondernemers een week lang in het zonnetje tijdens de week van de ondernemer.”

Welke ontbijtsessies zijn er?

Klaar voor de toekomst! – dinsdag 16 november van 7.30 tot 9.00 uur
Hoe groei je door als ondernemer? En wat heb je nodig om je organisatie klaar te maken voor de toekomst? Paul Turken van de Coöperatie Fabriek leidt de bijeenkomst met een praktische kijk op bedrijfsleven. Hij maakt ondernemers enthousiast, zodat ze direct leren hoe zij de organisatie toekomstbestendig maken.
 
Duurzaam ondernemen – donderdag 18 november van 8.00 tot 10.00 uur
De bijeenkomst “Toekomstbestending ondernemen” geeft bedrijven nieuwe ideeën en inspiratie. Daarnaast is het mogelijk om direct aan te sluiten bij de duurzaamheidpartners De Ronde Venen. Dit is een lokale club van duurzame ondernemers. Tijdens de bijeenkomst delen ondernemers elkaars successen en hindernissen. Ook gaan ze met concrete aanbevelingen de deur uit.
 
Hoe kom ik aan goed personeel - vrijdag 19 november van 8.00 tot 10.00 uur
Murat Ersoy van de Beroepentuin neemt ondernemers mee met de ontwikkelingen binnen de banenmarkt. Zodat zij met inspiratie en creatieve ideeën de deur uitlopen. En direct aan de slag kunnen met het zoeken van personeel voor hun bedrijf.

Aanmelden voor de ontbijtsessies

Ondernemers kunnen zich aanmelden voor de ontbijtsessies via www.derondevenen.nl/ontbijtsessie. Dit kan tot vrijdag 12 november. Daarna ontvangen zij een e-mail met meer informatie. Meer vragen? Neem dan contact op met de accountmanager Bedrijven, Ines de Ridder. Haar e-mailadres is bedrijven@derondevenen.nl.

Wie zijn de Duurzaamheidpartners De Ronde Venen?

De duurzaamheidpartners vormen een netwerk van bedrijven en organisaties uit gemeente De Ronde Venen. Zij omarmen duurzaamheid in hun visie en kernactiviteiten. Ook werken zij mee aan een toekomstbestendig De Ronde Venen. Daarnaast creëren, stimuleren en activeren de duurzaamheidpartners bewustwording bij jong en oud.