Dikke pluim voor onze trouwambtenaren

Ieder jaar wordt er gemiddeld 140 keer een huwelijk of partnerschap gesloten in De Ronde Venen. Omdat de voltrekking vaak is uitgesteld tijdens de coronacrisis wordt nu een inhaalslag gemaakt. Hoe kijken echtparen terug op de grote dag?

Ieder jaar wordt er gemiddeld 140 keer een huwelijk of partnerschap gesloten in De Ronde Venen. Omdat de voltrekking vaak is uitgesteld tijdens de coronacrisis wordt nu een inhaalslag gemaakt. Hoe kijken echtparen terug op de grote dag? Deze vraag is voorgelegd aan 167 echtparen die in 2020 en 2021 trouwden of een partnerschap aangingen. In totaal hebben 58 echtparen antwoord gegeven. 

Online melding

Het is sinds een jaar mogelijk een online melding te doen van een voorgenomen huwelijk of partnerschap. Dit heette voorheen de ondertrouw. 93% maakt hiervan gebruik, een deel nadat via de telefoon of de mail contact is geweest. 94% is hier tevreden tot zeer tevreden over. De ontvangst krijgt een 8,4 en de locatie wordt met een 7,7 gewaardeerd. 93% geeft de grote dag een goed tot uitstekend. De trouwambtenaar krijgt een 9,2 voor het optreden.

Infographic Huwelijk en partnerschap 2020-2021

Dit zijn hele mooie uitkomsten. We blijven evalueren om onze dienstverlening naar toekomstige echtparen verder te verbeteren.