Eerste ‘natuurlijk zijn wij open!’ bordjes uitgedeeld in De Ronde Venen

Dat Leuke Winkeltje is de eerste Rondeveense winkel waar het ‘natuurlijk zijn wij open’ bordje op een dichte deur hangt. Zij doen mee met de actie van de gemeente De Ronde Venen en de ondernemersverenigingen om deuren dicht te doen, zodat warmte binnen blijft en er energie wordt bespaard.

In De Ronde Venen zijn er winkels die hun deuren altijd open hebben staan om duidelijk te maken dat klanten welkom zijn. Hierdoor gaat er juist in de koude wintermaanden veel energie en warmte verloren. Daarom biedt de gemeente winkeliers nu een gratis deurbordje aan om hen te stimuleren hun entreedeuren te sluiten. Door het bordje met de tekst ‘natuurlijk zijn we open! De deur is alleen dicht om energie te besparen’ op te hangen laten winkeliers duidelijk zien dat ze, ondanks de gesloten deur, wel open zijn.

Door entreedeuren te sluiten besparen winkeliers 37% op hun gas- en energierekening

Uit onderzoek  blijkt dat winkeliers door hun entreedeuren te sluiten 37% kunnen besparen op hun jaarlijkse gas- en energierekening. Winkeliers vinden het vaak lastig om hun deuren te sluiten, omdat ze bang zijn klanten of omzet mis te lopen. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat het geen klanten kost.  De consument waardeert het zelfs als de winkelier ook oog heeft voor energiebesparing.

Gratis deurbordje voor alle winkeliers

Winkeliers kunnen een mail sturen naar j.heemskerk@derondevenen.nl voor het bestellen van een gratis bordje. 

pbweek02_23007_Eerste ‘natuurlijk zijn wij open!’ bordjes uitgedeeld in De Ronde Venen

Fotobijschrift: Het eerste bordje is door wethouder Anja Vijselaar uitgereikt aan Daniëlle van Scheppingen van Dat Leuke Winkeltje in Mijdrecht. Naast eigenaresse van deze winkel is zij ook voorzitter van ondernemersvereniging Mijdrecht Dorp.