Eerste ronde chippen restafvalcontainers afgerond

De afgelopen weken heeft DBICS, in opdracht van de gemeente, de restafvalcontainers gechipt. Vrijdag 22 oktober is de eerste chipronde afgerond. Deze ronde verliep zeker niet vlekkeloos, waarvoor de gemeente haar excuses aanbiedt. Na een inventarisatie volgt een tweede ronde voor het chippen van de containers die nu geen chip hebben gekregen. Inwoners hoeven nu niets te doen. Zij ontvangen een nieuwe brief waarin de datum voor de volgende chipronde staat.

In november wordt een extra inzamelronde voor het restafval gereden op vrijdag 5, 12 en 19 november. De restafvalcontainers hebben namelijk lang aan de weg gestaan. En zijn mogelijk gevuld met afval dat afkomstig is van derden. Hierover heeft de gemeente verschillende klachten ontvangen. De extra inzamelrondes zijn:
•    Mijdrecht op vrijdag 5 november
•    Abcoude, Baambrugge en buitengebieden op vrijdag 12 november
•    Vinkeveen en Wilnis op vrijdag 19 november
De gewone ophaalrondes voor het restafval gaan ook gewoon door. Kijk voor de juiste data van de extra ophaalronde in de afvalwijzer app of op www.mijnafvalwijzer.nl

Voor vragen over het chippen kunnen inwoners terecht bij DBICS via 085 822 44 97. Op de website www.derondevenen.dbics.nl staan veel gestelde vragen met antwoorden.