Elf kinderen krijgen Rondeveense Topper vanwege hun inzet

Elf kinderen uit De Ronde Venen ontvingen tijdens een feestelijke ceremonie op woensdag 29 maart een Rondeveense Topper. De kinderen kregen de onderscheiding voor hun bijzondere maatschappelijke inzet en het feit dat zij een voorbeeld zijn voor hun omgeving en anderen. De Toppers werden uitgereikt door burgemeester Divendal, wethouder Maarten van der Greft en de kinderburgemeesters Vera Hageman en Yara Veldhuisen. Dit jaar kregen ook een paar kinderen van boven de 14 een onderscheiding, omdat de gemeente ontzettend blij is met de manier waarop deze kinderen zich belangeloos in hebben gezet voor anderen.

De Ronde Venen zet jaarlijks kinderen in het zonnetje die zich maatschappelijk inzetten en daarmee een voorbeeld zijn. Door betrokken te zijn bij mensen om zich heen inspireren de kinderen anderen en dragen zij bij aan een samenleving waarin we voor elkaar zorgen en naar elkaar omkijken. Hiervoor verdienen zij een Rondeveense Topper. Tijdens een feestelijke bijeenkomst op het gemeentehuis werden de kinderen verrast met deze mooie onderscheiding. 

De Rondeveense Toppers

Nina Stam (9) uit Vinkeveen zet zich in voor Stichting Haarwens. Deze stichting maakt haarwerken voor kinderen die (tijdelijk) kaal zijn. Nina liet haar eigen haar afknippen en doneerde dit aan de stichting. Ook zamelde ze geld in voor dit goede doel en voor de oorlog in Oekraïne.
Janneke (8), Sam (10) en Marg (13) Meijrink uit Wilnis gingen langs de deuren om statiegeldflessen op te halen en doneerden zij het geld wat zij hiermee ophaalden aan giro 555.
Tristan Mills (13) uit Vinkeveen verloor door een vuurwerkongeluk 2 jaar geleden zijn hand. Sindsdien geeft hij voorlichting om andere kinderen te waarschuwen voor de gevaren van illegaal vuurwerk.
Demi Cornelissen (14) uit Abcoude staat klaar voor mensen die het zwaar hebben. Ze hielp mee met het inzamelen van spullen voor mensen uit Oekraïne. Ook leerde ze Oekraïens om mensen beter te kunnen helpen. 
Hatice Cankaya (16), Dilara Kaya (16) en Zisan Colak (16) uit Mijdrecht hielpen mee met de organisatie van een actiedag op het Veenlanden College voor de aardbeving in Syrië en Turkije. 
Loïs Koot (12) uit Wilnis is al 3 jaar vrijwilligster in het verzorgingshuis in Mijdrecht waar zij koffie schenkt en spelletjes doet met de bewoners.
Jasmin Feldman (10)¬ uit Vinkeveen zong tijdens het tv-programma Ministars een liedje om bewustwording te creëren over wat de impact van oorlog op mensen is. Zij wil dat mensen in liefde met elkaar samenleven en dat er geen oorlog meer gevoerd wordt. Hierover heeft ze ook op nationale televisie een interview gegeven. 

De Rondeveense Topper wordt jaarlijks uitgereikt. Meer informatie is te vinden op www.derondevenen.nl/rondeveensetopper. Ook kunnen kinderen via de website worden aangemeld. 
pbweek13_23037_Rondeveense toppers
Fotobijschrift: Elf kinderen krijgen Rondeveense Topper vanwege hun inzet