Explosieven gevonden op bedrijventerrein Mijdrecht

In een slibdepot van een bedrijf aan de Constructieweg in Mijdrecht zijn explosieven en munitie uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. Op de woensdagen 31 januari, 7 en 14 februari worden de aangetroffen explosieven gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Dit vindt plaats op een speciaal ingerichte veilige plek op het terrein.

De explosieven en munitie zijn donderdag 25 januari aangetroffen. Het is onbedoeld opgeschept tijdens uitbaggeren van de Ringvaart Haarlemmermeer. Donderdagavond 25 januari is op het terrein een mijn die instabiel was, en niet door de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) kon worden verplaatst, tot ontploffing gebracht. De ontploffing was tot in de verre omgeving te horen. Ook maandagavond 29 januari is gecontroleerd een aangetroffen explosief tot ontploffing gebracht.

De komende weken onderzoekt een gecertificeerd opsporingsbedrijf het slib op explosieven en munitie. De explosieven die worden gevonden, worden in principe op woensdag 31 januari en de woensdagen 7 en 14 februari tussen 12 en 13 uur ’s middags gecontroleerd door de EOD op een veilige plek op het terrein vernietigd.