Fietsen verwijderd bij bushalte Mijdrecht-Centrum

Bij de bushalte Mijdrecht-Centrum zijn dinsdag 7 februari 8 fietsen verwijderd. De fietsen stonden buiten de fietsenstalling en niet in de rekken. De tweewielers zijn door de gemeente naar de gemeentewerf in Mijdrecht gebracht.

Fietsen die buiten de rekken staan zijn bij veel inwoners een doorn in het oog. Behalve een rommelig aangezicht leiden de fout gestalde fietsen bij de bushalte Mijdrecht-Centrum tot gevaarlijke situaties. Ook beperken ze de doorgang bij de trap. Recent heeft het college daarom de mogelijkheid om hiertegen op te treden verruimd door de Algemene Plaatselijke Verordening, de APV, aan te passen.

Eerst gewaarschuwd

Vorige week zijn fietsen die buiten de rekken stonden bij bushalte Mijdrecht-Centrum gelabeld. Daarmee werden de eigenaren gewaarschuwd hun fiets in het rek te plaatsen omdat ze anders het risico lopen dat hun fiets wordt verwijderd. Dinsdag 7 februari zijn daadwerkelijk 8 fietsen weggehaald. Eigenaren kunnen hun fiets weer terugkrijgen als ze contact opnemen met de gemeente via het nummer 0297 – 29 16 16. 
De stalling aan de Rondweg biedt ruim voldoende plaats om fietsen te stallen. Sinds kort is ook aan de overkant van de weg, aan de andere kant van het zebrapad, ruimte beschikbaar om fietsen neer te zetten.  
De gemeente gaat de komende tijd vaker bij de bushalte Mijdrecht-Centrum en op andere plaatsen in de gemeente controleren op fietsen die buiten de rekken staan. Ook wordt gekeken naar fietswrakken en zogenaamde weesfietsen. Dat zijn fietsen die er nog goed uitzien, maar die al langere tijd niet zijn gebruikt.

fietsenstalling Rondweg 1 (003)