Filmserie over dagbesteding in De Ronde Venen

Voor mensen met dementie zijn er volop mogelijkheden om hun dag op een prettige manier buitenshuis door te brengen. Welke dagbesteding er in De Ronde Venen is, kunt u zien in een serie korte films op www.derondevenen.nl/dementievriendelijk. RTV Ronde Venen zendt iedere maand de nieuwste film aansluitend aan het programma Nieuwsronde uit.

Deel 6: Dagactiviteitencentrum Abcoude (DAC)

Zorg- en welzijnsorganisatie Careyn heeft in De Ronde Venen 4 centra voor dagactiviteiten: Het Raakvlak in Mijdrecht, het Dagactiviteitencentrum in Abcoude, Het Tuinhuis en Dubbelzorg-Somatiek (voor mensen met psychische en lichamelijke klachten) in Vinkeveen. In deel 6 van de filmserie staat het Dagactiviteitencentrum Abcoude centraal. 

Het Dagactiviteitencentrum is een ontmoetingsplaats voor mensen die zelfstandig wonen en daarbij een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld vanwege beginnende dementie of een lichamelijke beperking. Maar ook om onder de mensen te komen, tegen eenzaamheid.

Medewerkers van DAC verzorgen een leuk en gevarieerd dagprogramma, van samen koken en muziek maken tot schilderen, bloemschikken en bewegen. Er zijn gezamenlijke activiteiten, maar ruimte voor individuele begeleiding, bijvoorbeeld door een fysiotherapeut. Een vast onderdeel in het programma is de gezamenlijke middagmaaltijd. 
Meer weten? Kijk op www.careyn.nl > Welzijn > Dagbesteding > Regio De Ronde Venen. Of neem telefonisch contact op: T. 06 10005244
Dagactiviteitencentrum Abcoude, Ruwelspad 2

Eerdere afleveringen terugkijken

Eerder in de serie Dagbestedingen in De Ronde Venen verschenen: 
Deel 1 Dementie Trefpunt en casemanagers dementie
Deel 2 Buurderij van Dam in Wilnis
Deel 3 Zorgboerderij Den Haring in Baambrugge
Deel 4 Het Raakvlak in Mijdrecht
Deel 5 Het Tuinhuis in Vinkeveen

Terugkijken kan op www.derondevenen.nl/dementievriendelijk

Deze serie korte films is een initiatief van de Alzheimer Cafés Abcoude en Vinkeveen en de gemeente. Het is onderdeel van de gezamenlijke inspanning van de gemeente en Tympaan–De Baat om ook in coronatijd inwoners met dementie en hun mantelzorgers van informatie te voorzien. 

Alle filmpjes zijn te vinden op www.derondevenen.nl/dementievriendelijk