GGD opent vaccinatielocatie in Bowling Mijdrecht

Inwoners van De Ronde Venen kunnen zich vanaf woensdag 30 juni in Mijdrecht laten vaccineren tegen het coronavirus. De GGD regio Utrecht (GGDrU) biedt de mogelijkheid om op woensdagen in Bowling Mijdrecht, Ontspanningsweg 1a, een prik te krijgen. Wethouder Alberta Schuurs (Gezondheid): ,,Om het coronavirus nog verder onder controle te krijgen is het belangrijk dat vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, worden aangeboden. Fijn dat we hiervoor Bowling Mijdrecht kunnen gebruiken.”

Op de locatie worden de vaccinaties op een geordende en professionele wijze, conform richtlijn, toegediend. De locatie is 'COVID-19-proof', goed bereikbaar en tot en met eind september beschikbaar. De komende drie maanden wordt op elke woensdag, met uitzondering van woensdag 21 juli, gevaccineerd met Pfizer van 10.00 uur tot 17.00 uur. Vaccineren gebeurt op afspraak. Naast inwoners uit De Ronde Venen zijn ook inwoners uit andere gemeenten hier welkom. Tijdens de eerste dag zijn 330 vaccinaties gezet.  

Eigen keuze

Vaccineren is gratis en vrijwillig. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter de bescherming tegen verspreiding van het coronavirus. Met vaccinatie beschermen we niet alleen onszelf, maar ook familie, vrienden en kwetsbare mensen. Een hoge vaccinatiegraad vermindert de druk op de zorg. Het geeft de meeste zekerheid dat de vrijheid die we nu weer terugkrijgen niet weer aan banden wordt gelegd.

Testen blijft belangrijk

Naast vaccineren blijft het testen bij klachten van groot belang. Een afspraak maken in geval van klachten kan via www.coronatest.nl of door te bellen naar 0800-1202.

Meer weten over vaccinatie?

Over vaccineren doen veel verhalen de ronde. Veel antwoorden zijn te vinden op www.coronavaccinatie.nl of door te bellen naar 0800-1351. Ook op de website van de rijksoverheid en het RIVM is veel informatie te vinden.

pbweek26_21042_vaccinatielocatie