Gemeente De Ronde Venen ondertekent Convenant Duurzame Woningbouw

De provincie Utrecht werkte samen met verschillende gemeenten en partners aan eisen voor duurzame nieuwbouwwijken. Deze eisen staan in het Convenant Duurzame Woningbouw. Ook de gemeente De Ronde Venen werkte hieraan mee. Met dit akkoord spreekt de gemeente de intentie uit om strengere duurzaamheidseisen te stellen aan woningbouwprojecten. Op 29 september ondertekende wethouder Cees van Uden namens gemeente De Ronde Venen het convenant. Dit is een volgende stap naar een klimaatneutrale gemeente in 2050.

Het bouwen van woningen in De Ronde Venen is de komende jaren een grote uitdaging voor de gemeente. Door een handtekening onder het Convenant Duurzame Woningbouw te zetten geeft de gemeente aan dat zij strengere duurzaamheidseisen wil stellen bij de bouw van nieuwe woningen. Denk daarbij aan eisen over hoe energiezuinig woningen zijn, het aantal laadpalen in een wijk en dat er voldoende groen aanwezig is. 

Besparen op toekomstige kosten

Door duurzamer te bouwen bespaart men ook weer op kosten. Het energieverbruik bij duurzame woningen is lager door een betere isolatie. Dat zorgt voor een lagere energierekening. Ook zijn duurzame woonwijken beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering, zoals hittegolven en hevige regenbuien. Dit voorkomt kosten en schade door wateroverlast in de toekomst. 

Meer informatie?

Meer informatie over wat de gemeente doet op het gebied van duurzaamheid, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via www.derondevenen.nl/duurzaam.