Gemeente De Ronde Venen onderzoekt mogelijkheden autodelen

Gemeente De Ronde Venen onderzoekt onder inwoners samen met Goedopweg de interesse in het delen van elektrische auto's. Dit gebeurt via een korte peiling. Geïnteresseerde inwoners kunnen de peiling online invullen. Autodelen kent veel voordelen. Het is kostenbesparend, duurzaam en het neemt zorgen om bijvoorbeeld onderhoud weg. Ook levert het meer ruimte op in de buurt doordat er minder parkeerplekken nodig zijn. Hoe meer mensen laten weten gebruik te willen maken van de deelauto's, hoe groter de kans is dat de deelauto's worden geplaatst.

Hoe werkt autodelen? 

Zoals het woord doet vermoeden, delen inwoners de deelauto's. Deelauto's worden op strategische plekken in de gemeente neergezet. Met een simpele app kunnen inwoners gebruikmaken van een elektrische auto op een moment dat het hen uitkomt.  

Wat zijn de voordelen van autodelen? 

Een deelauto in de buurt heeft veel voordelen. Het is kostenbesparend en zorgt voor meer ruimte in de buurt. Daarnaast neemt het zorgen weg om bijvoorbeeld onderhoud en het is ook nog eens duurzaam. Anja Vijselaar, wethouder Mobiliteit: “De gemeente is continu bezig met het verbeteren van mobiliteit. Het openbaar vervoer is een belangrijk onderwerp, maar we begrijpen ook dat een auto soms een geschiktere vorm van transport is. Daarom ben ik zo enthousiast over de deelauto's. Deelauto's maken het mogelijk om gebruik te maken van de gemakken van een auto, zonder de zorgen over onderhoud en/of hoge kosten. Daarbij is het een duurzamere optie dan het kopen van een auto en dat is winst voor iedereen.” 

Interessepeiling 

Om de mate van interesse in deelauto's te onderzoeken onder inwoners, maakt de gemeente gebruik van een interessepeiling. Geïnteresseerde inwoners kunnen via deze peiling aangeven welke vorm(en) van autodelen bij hen wensen aansluit(en) en welke niet. Het invullen van de interessepeiling kan via derondevenen.nl/deelauto

Op vakantie met de deelauto