Gemeente loot 5 deelnemers in voor proef met elektrisch laden langs de stoep

De Ronde Venen stimuleert elektrisch rijden. Daarom start de gemeente een proef voor het opladen van een elektrische auto vanaf een eigen woning, waarbij de kabel in een kabelgoot verwerkt is. Deelnemers kunnen voor 9 maanden hun elektrische auto met een kabelgoot op een veilige en makkelijke manier opladen. Voor deze proef heeft de gemeente 5 deelnemers ingeloot die meedoen aan de proef.

Veilig opladen vanuit eigen huis

Eigenaren van een elektrische auto mogen hun oplaadkabel niet op of over de stoep leggen. Dit is onveilig. Over het algemeen hebben eigenaren geen eigen terrein om te laden en zijn ze afhankelijk van een verder gelegen laadpaal. Met een kabelgoot is het wel mogelijk om gebruik te maken van stroom uit  eigen woning. De kabelgoot komt op de plek van de stoeptegels en hier komt de laadkabel in te liggen. Zo kan een laadkabel zonder struikelgevaar de stoep overbruggen.

De proef

Met deze proef onderzoekt de gemeente of dit een goede manier is om de auto veilig op te laden vanuit huis. De gemeente evalueert de proef na 9 maanden. Wethouder Mobiliteit Anja Vijselaar: “Ik ben blij dat we 5 inwoners deze mogelijkheid kunnen bieden. Dit is weer een stukje van de puzzel om elektrisch rijden te stimuleren. We zijn benieuwd hoe de kabelgoten in de praktijk werken én hoe deelnemers het laden vanuit huis met een veilige stoep ervaren”.

pbweek51_22097_Gemeente loot 5 deelnemers in voor proef met elektrisch laden langs de stoep