Gemeente sluit betonnen brug Demmerik voor vrachtverkeer

Bij inspectie van de brug ter hoogte van Demmerik 94 - eerder deze week - blijkt dat de brug ernstig verzakt is. Door de ernst van deze verzakking is het niet meer verantwoord om vrachtverkeer over deze brug te laten rijden. Daarom sluit de gemeente vanaf donderdag 4 mei 2023 de vaste betonnen brug ter hoogte van nummer 94 af voor het vrachtverkeer.

De brug wel blijft toegankelijk voor het overige verkeer. Hierdoor blijven de horeca en de bedrijven – gelegen aan of vlakbij de Demmerik – bereikbaar met de auto.

Informatie

Bewoners van de Demmerik en de bedrijven – die rond de Demmerik gevestigd zijn – zijn inmiddels door de gemeente geïnformeerd over deze afsluiting

Verkeersomleiding vrachtverkeer

Het vrachtverkeer wordt als volgt omgeleid:

  • Naar de Demmerik nummer 1- 94 over de uitweg, Oudhuyzerweg naar de N212 (Ingenieur Enschedeweg) naar de N201 (Provinciale weg). 
  • Naar de Demmerik 94A-128 vanaf de N201 (Provinciale weg) over de N212 (Ingenieur Enschedeweg), de Oudhuyzerweg op wat overgaat in de Uitweg tot de Demmerik. 
  • Naar de Demmerik 94A-128 voor verkeer wat al vanaf de N201 (Provinciale weg)  is en op de Herenweg rijd over de Kerklaan, Roerdompstraat, Reigerstraat, Mijdrechtse dwarsweg over de N212 (Ingenieur Enschedeweg) de Oudhuyzerweg op wat overgaat in de Uitweg tot de Demmerik.

Duur van de afsluiting

Op dit moment is het onbekend hoe lang deze maatregel geldt.

Verdere maatregelen

De brug wordt vanaf nu wekelijks gecontroleerd op verdere zakking. Daarnaast werkt de gemeente aan een plan voor het  herstel/ vervangen van de brug, zodat de brug zo snel mogelijk weer open kan voor het vrachtverkeer.

pbweek18_23053_Foto Gemeente sluit betonnen brug Demmerik voor vrachtverkeer .docx