Gemeente steunt slachtoffers aardbeving in Turkije en Syrië

De gemeente gaat slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië steunen door een bedrag te doneren aan giro 555. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de actie die de stichting Hakyol vrijdag in Mijdrecht houdt. De opbrengst van de actie wordt door de gemeente verdubbeld en aan giro 555 geschonken.

,,De inwoners van Turkije en Syrië zijn ongekend hard getroffen door een allesverwoestende aardbeving. Het is een onvoorstelbare ramp die zich in Turkije en Syrië voltrekt’’, zegt burgemeester Maarten Divendal. ,, We leven intens mee met het verdriet van Turkse, Syrische en Koerdische inwoners die geliefden of vrienden hebben verloren of nog niets van hen hebben vernomen. Er is een tekort aan alles. Er is veel geld nodig om de eerste nood te lenigen en straks voor de wederopbouw.’’ In verband met de ramp hangt sinds vorige week de vlag halfstok op het gemeentehuis.

Actie stichting Hakyol

De stichting Hakyol organiseert vrijdag 17 februari een actie in de Passage in Mijdrecht bij Albert Heijn. Tussen 10 en 18 uur worden daar hapjes verkocht. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de slachtoffers van de aardbeving. Het college van B en W heeft besloten eenzelfde bedrag als Hakyol inzamelt te storten op giro 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties. Giro 555 houdt woensdag 15 februari een nationale actie op radio en tv om geld in te zamelen. 
Burgemeester Divendal: ,,Het college heeft besloten de opbrengst van de actie te verdubbelen gezien onze grote betrokkenheid bij de Turkse en Syrische gemeenschap in De Ronde Venen. Het college denkt zo in deze uitzonderlijke situatie via het lokale initiatief als gemeente iets passends te kunnen doen.’’