Geslaagde bijeenkomst Centrumplan Vinkeveen

Ongeveer 300 inwoners en geïnteresseerden kwamen afgelopen zaterdag naar het bedrijventerrein van de Adelaar in Vinkeveen. Hier organiseerde de gemeente de tweede inloopbijeenkomst - van dit jaar - over het Centrumplan Vinkeveen.

Enthousiaste reacties

Inwoners zijn vooral erg enthousiast over plannen voor de Adelaarlocatie. Dit wordt voor inwoners straks een fijne plek aan het water om iets te gaan eten, te drinken en om te gaan wonen. Aan de oever komt een strandje met een aanlegsteiger waar bootjes overdag aan kunnen leggen. 

Woningbouw 

Dit keer sprak de gemeente ook met een aantal oud-inwoners uit Vinkeveen die graag weer in het dorp willen wonen, senioren uit het dorp die kleiner willen gaan wonen en starters die op zoek zijn naar woonruimte in het dorp. Met al deze groepen wordt rekening gehouden bij de verdere ontwikkeling van het plan. 

Verkeer

De verkeerssituatie in Vinkeveen staat nog steeds hoog op de agenda bij de inwoners en bij de gemeente. Veelal positieve reacties over de 30 km zone en de nieuwe inrichting van de wegen met hier en daar een kritische noot over (parkeren aan) de Herenweg.

Reacties

Onder het genot van een haring of een lekker stukje kibbeling van de lokale visboer, namen veel inwoners de moeite om de gemeente te voeden met ideeën en suggesties door het invullen van een reactieformulier. Deze reacties verwerkt de gemeente en neemt deze – daar waar mogelijk – mee in de verdere ontwikkeling van het Centrumplan. 

Op de website www.derondevenen.nl/centrumplanvinkeveen staan de posters die zaterdag te zien waren. 

20230407_RRog_Poster inloopbijeenkomst 15 april _Vinkeveen