Groen buurtspeelplein bij Kids College Wilnis

Kids College in Wilnis heeft een geheel nieuw schoolplein. Met uitdagende klim- en klautertoestellen, een speelhuisje met glijbaan, een parcours met stapstenen en een sportveld is het een groene plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en bewegen. Behalve voor kinderen van de school en de buitenschoolse opvang, zijn ook kinderen uit de buurt welkom om buiten schooltijd op het plein te spelen.

Vrijdag 18 maart werd het schoolplein officieel geopend. De nieuwe inrichting is het resultaat van samenwerking tussen de Wilnisse basisschool Kids College, bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeente. Het plein is opnieuw ingericht om een omgeving te maken waar ontmoeten, ontspannen en bewegen centraal staat. Bij het ontwerp van het plein is rekening gehouden met kinderen met een beperking.

Wethouder Cees van Uden (Jeugd): ,,Een groen schoolplein heeft een positieve invloed op de concentratie van kinderen en hun leerprestaties. Het is een fijne plek voor kinderen om te spelen en elkaar te ontmoeten. Ook vangt een groen schoolplein regenwater beter op. En geeft het ruimte aan vogels, vlinders en bijen om te eten en te leven.’’

Initiatief van kinderen

De herinrichting van het plein is een initiatief van de kinderen van Kids College. Zij wilden graag de oude speeltoestellen en bakstenen vervangen door een leuke, uitdagende groene speelplek. De kinderen hebben verschillende acties uitgevoerd om geld in te zamelen. Zo zijn ze druk bezig geweest met een carwash, kerstverkoop, flesseninzameling en een bloembollenverkoopactie waarmee ze mooie bedragen hebben binnengesleept. Schoolleider Angela van Scheppingen: ,,Samen hebben onze kinderen hard gewerkt en lef getoond om hun plein om te toveren tot een gave speelplek. Ik ben trots op wat we hebben neergezet. Er staat niet voor niks op onze gevel ‘Kids College, een wereld vol mogelijkheden!’.

Gezonde jeugd

De kinderen van Kids College bedachten zelf hoe het plein ingericht zou moeten worden. Het werd een avontuurlijk en groen plein wat goed past in de aanpak om kinderen te laten bewegen en op die manier te zorgen voor een gezonde omgeving. Wethouder Alberta Schuurs (Gezondheid): ,,De opening van het schoolplein is ook de aftrap van De Ronde Venen als JOGG gemeente. Als JOGG gemeente zetten we ons extra in voor een gezonde jeugd. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.’’