Heeft u Mijnafvalwijzer al?

Gemeente De Ronde Venen stapt per 2020 over op Mijnafvalwijzer. Een handige website en app waarmee je weet wanneer je welk afval aan de straat moet zetten. De gemeente gebruikt al enkele jaren Mijnafvalwijzer en stapt nu definitief over. Mijnafvalwijzer vervangt per 2020 de huidige afvalkalender.

Wethouder Kiki Hagen (Afval): ,,Met Mijnafvalwijzer informeren we onze inwoners op een duurzame manier duidelijk over afval. Zowel over de wekelijkse ophaalmomenten als over bijvoorbeeld de extra ophaalmomenten van gft-afval in de zomermaanden of eventuele wijzigingen in routes bij noodweer. Zowel op de website als in de app kun je handige meldingen inschakelen. Je telefoon herinnert je er dan aan als je een container of de pmd-afvalzakken buiten moet zetten.”

Mijnafvalwijzer is te vinden in de Appstore, Google Playstore of Microsoft store en op www.mijnafvalwijzer.nl. Na het invullen van postcode en huisnummer heb je direct toegang tot je persoonlijke afvalkalender. Via de website kun je ook het jaaroverzicht van de kalender uitprinten. De ophaalmomenten van 2020 zijn al bekend en staan in de app en op de website. Let op de wijzigingen in de ophaalmomenten van het gft- en pmd-afval.

Inwoners die vragen hebben over de app of hulp nodig hebben met de installatie kunnen contact opnemen met het Klant Contact Centrum. Onze medewerkers helpen graag telefonisch met de installatie en geven verdere uitleg over de app. Ook bij de servicepunten kunnen inwoners hiervoor terecht. Inwoners die geen toegang hebben tot de app of website kunnen, vanaf 25 november, een print van het jaaroverzicht van Mijnafvalwijzer ophalen in het gemeentehuis of bij een van de servicepunten. Bij overige vragen kunnen zij natuurlijk ook terecht bij het Klant Contact Centrum via: 0297 29 16 16 of e-mail: kcc@derondevenen.nl.