Het openbaar vervoer verandert in De Ronde Venen: wat vindt u?

Syntus Utrecht wil in De Ronde Venen een kwaliteitssprong maken met het openbaar vervoer. Daarom wil de vervoerder met ingang van 2023 de dienstregeling op een aantal punten wijzigen. Voordat de provincie hierover in september besluit, wordt reizigers en inwoners via een enquête om hun mening gevraagd. Invullen van de enquête kan tot 16 mei.

De vele reacties van inwoners op de petitie van januari jl. voor beter openbaar vervoer in De Ronde Venen bevestigden het beeld dat het Strategisch OV-plan van de gemeente aansluit bij de wensen van de inwoners. Op basis hiervan doet Syntus Utrecht nu voorstellen aan de provincie Utrecht om het openbaar vervoer in De Ronde Venen te verbeteren.

Sneller reizen met de bus

Syntus Utrecht stelt voor om met ingang van 11 december 2022 buslijnen 126 (van Mijdrecht-Centrum naar Amsterdam Bijlmer Arena) en 130 (naar Uithoorn en Breukelen) tussen Mijdrecht en Vinkeveen via de Mijdrechtse Dwarsweg en Industrieweg te laten rijden. De bussen kunnen daardoor sneller rijden. De bespaarde tijd wordt gebruikt om andere bussen goed aan te laten sluiten en extra te laten rijden. Op de nieuwe route worden de bushaltes bij Mijdrecht-Centrum en bij Mijdrecht-Energieweg verbeterd en de fietsenstallingen uitgebreid. Bij de woonwijk De Maricken komt een tijdelijke bushalte.

Buslijn 123 (Mijdrecht-Wilnis-Woerden) rijdt in de plannen vanaf 11 december maandag t/m zaterdag de hele dag vanaf Mijdrecht-Centrum door naar Uithoorn Busstation. Ook zal deze buslijn beter aansluiten op de treinen op NS station Woerden. Hiermee vult de 123 het gat in dat Connexxion-lijnen 242 en 340 achterlieten bij inkorting tot Uithoorn. Een goede aansluiting van lijnen 123 en 130 op de lijnen van Connexxion in Uithoorn zorgt voor een sterke verbinding met de Metropoolregio Amsterdam.

Buslijn 121 (naar Hilversum) gaat volgens de plannen via de Burgemeester Padmosweg rijden, ook in het weekend. Bewoners rond de Burgemeester Padmosweg en in Wilnis kunnen daarmee maandag t/m zaterdag met lijnen 121, 123 en 526 reizen. Richting Amsterdam Bijlmer Arena of Breukelen kunnen zij bij Vinkeveen Viaduct overstappen op respectievelijk de buslijnen 126 of 130. Op zondag rijdt buslijn 121 alleen tussen Mijdrecht Centrum en Wilnis De Maricken via de Burgemeester Padmosweg en Burgemeester de Voogtlaan. Bushaltes Zwenkgras en Beemdgras vervallen voor lijn 121.

Buurtbus 526 (naar Uithoorn en Breukelen) wijzigt niet in de route. Ook Syntus Flex wijzigt niet en blijft beschikbaar op afroep van maandag t/m vrijdag.
De plannen betekenen wel dat inwoners uit Wilnis en Mijdrecht-Molenland (verder) moeten fietsen naar de haltes van lijn 126 en 130 om rechtstreeks naar Bijlmer-Arena en Breukelen te kunnen reizen. Een andere optie is dat zij via lijn 121 naar Vinkeveen reizen en daar overstappen op lijn 126 en 130.

Reageer op de plannen van Syntus Utrecht vóór 16 mei!

Voordat het dagelijks bestuur van de provincie Utrecht medio september een besluit neemt over deze voorstellen zijn inwoners/reizigers aan zet. U kunt uw mening geven door de online enquête van Syntus Utrecht in te vullen vóór 16 mei. Iedereen die reageert wordt desgewenst door de provincie op de hoogte gehouden van de uitkomsten.

De enquête is te vinden via www.provincie-utrecht.nl.
Meer informatie: wwwsyntusutrecht.nl