Hulp voor huishoudens met financiële problemen door de hoge energieprijzen

De energierekening is voor mensen met een laag inkomen steeds moeilijker te betalen. Samen met de Energieke Rondeveners komt gemeente De Ronde Venen deze huishoudens tegemoet met een speciale klusbrigade. Dit zijn energiecoaches en klussers die inwoners direct helpen kleine energiebesparende maatregelen te plaatsen. Ook krijgen inwoners advies hoe zij eenvoudig nog meer geld kunnen besparen op hun energierekening. Aanmelden voor het gratis bezoek kan via de website van de Energieke Rondeveners.

Besparing op energierekening

Inwoners besparen tientallen euro´s per jaar op de steeds hogere energierekening door kleine aanpassingen aan te brengen aan hun woning. Denk hierbij aan het plaatsen van een brievenbusborstel, tochtstrips of radiatorfolie. Om inwoners hierbij te helpen komt de gemeente met een gespecialiseerde klusbrigade. Zij gaan op bezoek bij inwoners om kleine energiebesparende maatregelen te plaatsen. Met deze aanpassingen zijn woningen energiezuiniger. Ook adviseert de energiecoach de bewoner over andere manieren om geld te besparen op de energierekening. 

Vergoeding energiekosten

Deze actie voor huishoudens met een kleine portemonnee staat los van de waardebonnenactie voor energiebesparende producten en de energietoeslag. Meer informatie over deze eenmalige energietoeslag staat op www.derondevenen.nl/energietoeslag.

Vragen over de actie?

Stuur een e-mail naar energiehulp@energieke-rondeveners.nl