Jongeren krijgen eigen plek in Abcoude, Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen

Een plek om samen te komen en andere jongeren uit de buurt te ontmoeten. Dat is een Jongeren Ontmoetingsplek (JOP). De gemeente vindt het belangrijk dat jongeren een eigen plek hebben. Mijdrecht heeft sinds de zomer zo’n plek. In Vinkeveen is de JOP opgeknapt en in Abcoude en Wilnis wordt gezocht naar een locatie.

In de stromende regen werd afgelopen zomer de JOP in Mijdrecht geopend. Hiermee werd gelijk getest of de JOP waterdicht is. Tijdens de opening waren het jongerenwerk, de politie en de gemeente aanwezig. Wethouder Maarten van der Greft (Jeugd- en Jongerenbeleid): “We hebben straks in alle grote dorpen een JOP. Zo is er voor jongeren altijd in de buurt een overdekte hangplek waar zij terecht kunnen. De gemeente heeft een hart voor onze jongeren en wij vinden het belangrijk dat er een plek is waar zij kunnen samenkomen zonder dat er overlast wordt veroorzaakt. Het is nu aan de jongeren zelf om hier volop gebruik van te gaan maken.”

JOP in het centrum van Mijdrecht

In het centrum van Mijdrecht bij de langparkeerplaats aan de Rondweg staat sinds kort de JOP. Het is een omgebouwde zeecontainer met stalen bankjes en een tafel. De omliggende bedrijven bij de langparkeerplaats aan de Rondweg zijn betrokken bij de keuze van de locatie. Het Rabobank Dichtbijfonds heeft financieel bijgedragen aan de realisatie van de JOP. 

JOP in Wilnis komt eraan

Eenzelfde omgebouwde zeecontainer komt in Wilnis. De JOP is al klaar, maar er wordt nog gezocht naar een geschikte locatie. Direct betrokken worden hierin meegenomen. De exacte locatie is binnenkort bekend.

JOP in Vinkeveen is opgeknapt

Een huis in de wolken met een dak in een omgekeerde V van Vinkeveen. De JOP aan de Talingenlaan bestaat sinds 1999 en was toe aan een opknapbeurt. De JOP is geverfd en de tegels zijn opgeknapt. De gemeente wil de plek nog mooier maken. Jongeren uit Vinkeveen die daar ideeën over hebben én willen meehelpen zijn welkom. 

JOP in Abcoude wordt gezocht

Ook de jongeren in Abcoude hebben behoefte aan een eigen plek. De gemeente zoekt op dit moment naar een geschikte locatie. De jongerenwerkers, jongeren uit de buurt en de wijkagenten worden betrokken bij de zoektocht. Als een geschikte locatie gevonden is, dan wordt een JOP zoals in Mijdrecht geplaatst. 

Wil je meedenken over een geschikte plek in Abcoude? Of wil je meehelpen bij het opknappen van de JOP? Stuur dan een mail naar goudinjewijk@derondevenen.nl

pbweek35_23102_Jongeren krijgen eigen plek in Abcoude, Mijdrecht, Wilnis en VinkeveenFotobijschrift: Het jongeren, de politie en de gemeente bij de JOP in Mijdrecht.