Kinderen uit de hele gemeente knotten en snoeien gemeentelijk groen

Op woensdag 8 en donderdag 9 maart vieren kinderen de Nationale Boomfeestdag. Door het hele land worden zo’n 200.000 bomen geplant en gesnoeid door minimaal 100.000 kinderen uit ruim 290 gemeenten. Ook gemeente De Ronde Venen doet mee met de Boomfeestdag. Zodat leerlingen kennis en ervaring opdoen over het werken in de natuur. Het college van burgmeester en wethouders heeft een hart voor groen. Namens het hele college helpen wethouders Maarten van der Greft en Cees van Uden de scholieren bij het knotten en snoeien van gemeentelijk groen. Op www.dewoudreus.nl staat een overzicht van alle activiteiten die de gemeente en het NME-centrum organiseren in het kader van de Nationale Boomfeestdag.

Sinds 1957 vieren kinderen in Nederland elk jaar op de derde woensdag van maart Boomfeestdag. De organisator ‘Stichting Nationale Boomfeestdag’ wil kinderen van groepen 6, 7 of 8 op een fantasievolle en leuke manier kennis, inzicht en begrip voor bomen en natuur bijbrengen. Dit gebeurt door ze te leren dat bomen een belangrijk onderdeel zijn van een duurzame groene leefomgeving en door ze te laten beseffen dat ze zélf een bijdrage hieraan kunnen én moeten leveren. 

Plant minimaal 1 eigen boom tijdens de basisschooltijd

Dat is het doel van de Nationale Boomfeestdag. Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen enthousiast zijn over de waarde van bomen en natuur, brengen zij deze kennis ook weer over op ouders of andere opvoeders. 

De Rondeveense Boomfeestdag 

Ook in De Ronde Venen vieren kinderen al ruim 30 jaar de Boomfeestdag. Dit doet de gemeente samen met NME De Ronde Venen. Met als belangrijkste reden dat het leerlingen enthousiasmeert om in de natuur te werken. Door het knotten en snoeien in het gemeentelijk groen gaan de kinderen écht zelf aan de slag. Ook leren kinderen hoe zij goed voor het groen in hun omgeving zorgen. En hoe belangrijk goed onderhoud voor bomen en planten is. 

Ook de wethouders helpen een handje

Op woensdag 8 maart geeft wethouder Cees van Uden om 11.30 uur het startsein van de Rondeveense Boomfeestdagen. Samen met groep 7 van de Willespoort gaat Van Uden groen snoeien bij de sportvelden bij SV Hertha in Wilnis. Of knotten in het Speelwoud. Op donderdag 9 maart plant wethouder Maarten van der Greft nieuwe bomen en struiken bij de Stadhouderslaan in Mijdrecht. Hij helpt hierbij de kinderen van groep 7/8 van basisschool De Eendracht. 

pbweek09_23022_Kinderen uit de hele gemeente knotten en snoeien gemeentelijk groen