Koninklijke onderscheiding voor 2 vrijwilligers soos De Cirkel

Joke van der Griend en Map Spaargaren hebben vrijdag 21 april een koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Beiden zetten zich al ruim 30 jaar actief in voor soos De Cirkel. De soos verzorgt wekelijks een gezellige avond voor mensen met een verstandelijke beperking. Burgemeester Maarten Divendal speldde de 2 vrouwen uit Vinkeveen de koninklijke onderscheiding op tijdens een feestavond van De Cirkel in De Willisstee.

Soos De Cirkel bestaat 35 jaar. In april 1988 nam een aantal vrijwilligers het initiatief om wekelijks een gezellige avond voor verstandelijk gehandicapten uit de regio te organiseren. Wekelijks worden op dinsdag, met uitzondering van de zomermaanden, tal van activiteiten georganiseerd, variërend van knutselen tot disco- en bingoavonden en het doen van (gezelschaps-)spellen. In de loop der jaren is het steeds drukker geworden en groeide het aantal deelnemers van 20 naar ongeveer 70.

Hoogtepunt

Het absolute hoogtepunt van de activiteiten van De Cirkel is de playbackshow die elke 2 jaar wordt gehouden. Vrijdagavond 21 april stond deze opnieuw op het programma tijdens een feestavond die in het teken stond van het 35-jarig bestaan van soos De Cirkel.

Grote inbreng

Joke van der Griend-Van den Berg (1942) en Map Spaargaren-Westerink (1947) zijn altijd aanwezig op de avonden van soos De Cirkel. Joke verzorgt de inwendige mens met koffie, limonade en koekjes en Map coördineert de creatieve activiteiten. Gezamenlijk verzorgen ze de catering en regelen ze de inkopen. Vooral bij de playbackshow hebben ze een grote inbreng. Zij zorgen, samen met andere vrijwilligers, voor de aankleding van de deelnemers en de begeleiding naar en op het podium. Dit doen zij altijd met het grootste geduld en vriendelijkheid.
Map Spaargaren zet zich daarnaast ook al ruim 20 jaar in voor de Zonnebloem. Ze begeleidt activiteiten, bezoekt leden thuis en brengt presentjes rond. Daarnaast heeft ze inbreng in vergaderingen en enthousiasmeert en stimuleert zij de activiteiten van de vereniging.

DSCF7399