Mijdrecht fietst naar werk

Gemeente De Ronde Venen, Vereniging Industriële Belangen De Ronde Venen en Goed op Weg werken samen aan de verbetering van de bereikbaarheid van Mijdrecht voor werknemers. Bedrijven en andere instanties konden een scan naar het huidige mobiliteitsgedrag van hun werknemers laten doen. Daaruit kwam naar voren dat het fietsgebruik nog ruimte voor groei heeft. Meer werknemers op de fiets zorgen voor minder auto’s en een betere gezondheid. Werknemers krijgen nu de mogelijkheid om een e-bike uit te proberen tijdens één van de roadshows die worden georganiseerd.

Ontdek de voordelen van fietsen

Fietsen biedt niet alleen plezier en gezondheidsvoordelen, maar vermindert ook aanzienlijk de CO2-uitstoot in vergelijking met autorijden. De roadshows die worden georganiseerd bieden medewerkers de kans om kennis te maken met een scala aan moderne en trendy (elektrische) fietsen, inclusief e-bakfietsen. Daarnaast is er een fietssimulator, waarmee deelnemers via een virtual reality-ervaring hun woon-werkroute van huis naar kantoor kunnen verkennen.

Alle medewerkers zijn welkom

De gezamenlijke inzet van gemeente De Ronde Venen, Goedopweg en andere lokale bedrijven benadrukt het belang van gezondheid en milieu in de omgeving. Het doel is om woon-werkverkeer met de fiets te stimuleren en zo een positieve impact te hebben op zowel de persoonlijke gezondheid als het milieu. De roadshow is toegankelijk voor alle medewerkers in Mijdrecht, ongeacht bij welk bedrijf ze werken. Als je op dinsdag 26 september niet kunt deelnemen, kun je ook bij een van de andere roadshows aansluiten, georganiseerd door de lokale bedrijven op het bedrijventerrein.

Roadshow data

Gemeente De Ronde Venen, Vereniging Industriële Belangen De Ronde Venen en Goed op Weg organiseren meerdere roadshows. Onderstaand de organisatie, data en locaties:
J. van Walraven                       21-09    Industrieweg 5, 3641 RK Mijdrecht
Gemeente de Ronde Venen    26-09    Raadhuisplein, 3641 EE Mijdrecht
Van Walraven                          28-09    Nijverheidsweg 26, 3641 PR Mijdrecht