Nieuwe bomen langs Rondweg

Langs de Rondweg in Mijdrecht worden nieuwe bomen geplant. De werkzaamheden hiervoor beginnen maandag 30 januari.

Nieuwe bomen en beplanting

Op de oude stationslocatie in Mijdrecht wordt een woonwijk gebouwd. Om de bouw mogelijk te maken is groen verwijderd en zijn bomen gekapt. Hierbij zijn onterecht  36 bomen te veel gekapt. Hier komen nu 11 bomen (Iepen) langs de Rondweg voor terug. Naast de nieuwe bomen wordt de groenstrook langs de Rondweg ter hoogte van de nieuwe wijk beplant met verschillende soorten nieuw groen. In de nieuwe wijk worden later dit jaar nog eens circa 50 nieuwe bomen en aanvullend groen (gras/planten) geplant.

Werk begint 30 januari

30 januari wordt begonnen  met het verwijderen van het oude groen langs de Rondweg.  Ook wordt de grond opgehoogd. De hovenier plant  aansluitend de bomen en het nieuwe groen. Hierdoor krijgt de Rondweg weer een groene uitstraling. 

Hinder voor de omgeving

De werkzaamheden vinden plaats vanaf maandag 30 januari en duren ongeveer twee weken. Hierbij wordt de rijbaan gedeeltelijk afgesloten. Tijdens de werkzaamheden, tussen 07.00 uur tot 17.00 uur, geldt een voorrangsregeling. Daar waar nodig zet de gemeente verkeersregelaars in om het verkeer veilig langs de werkzaamheden te begeleiden.