Nieuwe foodtruck brengt horecavoorzieningen terug naar Zandeiland 4

Na een aantal jaren zonder horecavoorzieningen op Zandeiland 4, zijn de gemeente De Ronde Venen en het recreatieschap Stichtse Groenlanden blij om de terugkeer van een foodtruck aan te kondigen. Vanaf dit weekend kunnen bezoekers van Zandeiland 4 & 5 in het weekend en tijdens de zomervakantie bij weer lekker genieten van een hapje en een drankje.

Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor een standplaatsvergunning heeft afgegeven. 
Al eerder - in 2021 - werd voor deze locatie ook al een vergunning voor een jaar afgegeven, maar vanwege ongunstige weersomstandigheden heeft de foodtruck hier destijds weinig gebruik van gemaakt. Vanwege de aanhoudende behoefte aan horecafaciliteiten heeft het college besloten om opnieuw een tijdelijke vergunning af te geven.

Om ervoor te zorgen dat de foodtruck voldoet aan de verwachtingen van bezoekers en omwonenden, zijn er enkele voorwaarden gesteld aan de ondernemer. Zo vertrekt de foodtruck aan het einde van de dag en blijft er geen rommel achter op Zandeiland 4. Bovendien is het niet toegestaan om een terras uit te zetten of geluids- en geuroverlast te veroorzaken. 

Staatsbosbeheer, de uitvoeringsorganisatie voor het recreatieschap Stichtse Groenlanden, waar De Ronde Venen onderdeel van uitmaakt, heeft een nieuwe ondernemer gevonden voor de exploitatie van de foodtruck, namelijk Marian’s verse friet uit Vinkeveen. Wethouder Vijselaar (economie) is blij met dit nieuws: “Ik ben blij dat het Staatsbosbeheer gelukt is om een horecavoorziening terug te brengen op het Zandeiland. Op naar een mooie, gezellige en smakelijke zomer”.

pbweek27_2023085_Nieuwe foodtruck Zandeiland 4