Nieuwe subsidie speciaal voor duurzame initiatieven en energiecoöperaties

Steeds meer Ronde Veners gaan aan de slag met duurzaamheid in de gemeente. De gemeente waardeert deze fantastische initiatieven! Om inwoners hierbij te helpen start de gemeente met een subsidieregeling voor duurzame inwonersinitiatieven en energiecoöperaties. Voor activiteiten die meehelpen aan een duurzamer De Ronde Venen vragen zij eenvoudig een subsidie aan op de website van de gemeente. Deze subsidieregeling geldt tot eind 2022 zolang de subsidiepot niet eerder leeg is.

In gemeente De Ronde Venen werken inwoners en bedrijven hard aan verduurzaming. Duurzame inwonersinitiatieven en energiecoöperaties helpen ook mee. Bijvoorbeeld door warmtescans van woningen te maken of tips te geven over energiebesparing. Om dit soort duurzame initiatieven te helpen komt de gemeente met een subsidiepot van €50.000. Dit bedrag voor de subsidieregeling ‘Samen duurzaam in De Ronde Venen’ is eenmalig.

Subsidieaanvraag

Organisaties vragen de subsidie aan via www.derondevenen.nl/subsidieduurzaam. Daar zijn ook de voorwaarden te vinden. De gemeente maakt een verschil tussen 2 typen aanvragen. Aanvragen van €1.500 of meer moeten inwoners indienen vóór 1 juli 2022. De tweede aanvraagronde sluit op 1 december 2022. Subsidieaanvragen onder €1.500 kunnen inwoners tot 31 december 2022 indienen. Zo wordt het voor kleinere projecten mogelijk om snel te starten. Deze kleinere aanvragen moeten zij wel uiterlijk 4 weken voor het begin van de activiteit indienen.

Vragen over de subsidie ‘Samen duurzaam in De Ronde Venen’?

Stuur een e-mail naar duurzaam@derondevenen.nl.

Meer weten over duurzaamheid?

Meer informatie over wat de gemeente, inwoners en ondernemers allemaal aan duurzame stappen zetten, staat op www.duurzaamderondevenen.nl. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via www.derondevenen.nl/duurzaam