Open Monumentendag in De Ronde Venen 9 en 10 september

Op 9 en 10 september is het Open Monumentendag. In De Ronde Venen openen 12 monumenten hun deuren voor publiek. Monumentale kerken, forten en andere karakteristieke gebouwen nemen bezoekers mee in de geschiedenis van de dorpen in De Ronde Venen. Open Monumentendag is een van de grootste culturele evenementen van Nederland. Ruim 1 miljoen bezoekers komen hier elk jaar op af.

Op 9 september om 11.00 uur opent wethouder Cees van Uden op Fort bij Uithoorn het culturele festijn. Van Uden: “Erfgoed is onlosmakelijk verbonden met de inwoners van De Ronde Venen. We hebben allerlei verschillende soorten erfgoed in onze gemeente liggen. Dit is allemaal onderdeel van onze cultuurhistorie en geeft kleur aan onze gemeente. Open Monumentendag geeft iedereen de gelegenheid dit erf-goed te beleven.”

Levend erfgoed

Dit jaar worden de verhalen van de monumenten centraal gesteld. Gebeurtenissen die in en rondom het monument hebben plaatsgevonden worden uitgelicht. De gemeente brengt deze verhalen tot leven door middel van verhalen, muziek, dans in en rond dit erfgoed. Kortom een prachtig thema voor een veelbelovende monumentendag. Ook is het mogelijk om al fietsend langs de monumenten te gaan. Op www.forten.nl/activiteit/fortenroute-de-ronde-venen staat een speciale fietsroute langs de forten in De Ronde Venen. 

Meer informatie

Op www.derondevenen.nl/monumentendag staat meer informatie over Open Monumentendag. Hier staat het programma, alle deelnemende monumenten en informatie over de fietsroute. 

pbweek35_23100_Open Monumentendag in De Ronde Venen 9 en 10 septemberFotobijschrift: Zaterdag 9 september opent Wethouder van Uden Open Monumentendag om 11.00 uur op het fort bij Uithoorn.