Overlast door vuurwerk? Meld dit!

Het is verboden om (categorie F3) vuurwerk af te steken. Ervaart u overlast van dit soort vuurwerk? Meld dit dan bij de gemeente

U kunt vuurwerkoverlast makkelijk melden via de gemeentelijke website of de app Makkelijk Melden. Ook kunt u melding doen door een e-mail te sturen naar kcc@derondevenen.nl. Of door tijdens kantooruren te bellen met 0297  29 16 16.

Melden overlast buiten kantoortijden

Vuurwerkoverlast melden buiten kantooruren kan bij de politie via het nummer 0900-8844. De politie geeft dit dan door aan de handhavers. Geef in de melding altijd de overlastlocatie en het tijdstip van de overlast aan. Ook kan informatie over bijvoorbeeld de groepsgrootte en signalementen worden doorgeven.

Handhaving

Handhaving van vuurwerkoverlast is lastig. Niet elke overlastmelding wordt direct opgepakt. Elke knal klinkt heel ver weg en dat betekent dat politie of boa’s niet altijd direct ter plekke aanwezig kunnen zijn. Als er op een plek veel meldingen van overlast zijn, zijn ze aanwezig en treden ze op.

Illegaal vuurwerk

Vervoer, handel, opslag en afsteken van illegaal vuurwerk is gevaarlijk. Bel bij een vermoeden de politie via 0900-8844 of meld bij Meld Misdaad Anoniem. Denk bij illegaal vuurwerk aan knalvuurwerk, knalstrengen, vuurpijlen en enkelschotsbuizen.

Gevaar: bel 112

Bel bij acuut (levens)gevaar 112. Doe dit alleen als er direct actie nodig is van bijvoorbeeld de politie, ambulance of brandweer.

Categorieën vuurwerk

Vuurwerk is ingedeeld in verschillende categorieën. Het afsteken van vuurwerk uit de categorieën F1 en F2 is wel toegestaan. Dit zijn bijvoorbeeld sterretjes, ijsfonteinen, knalerwten en trekrotjes. Deze categorieën wordt ook wel scherts- en fopvuurwerk genoemd.