Servicepunt in Vinkeveen weer open voor inwoners

Het Servicepunt aan de Herenweg in Vinkeveen is vanaf 11 april weer open. Dit is terug op de plek die voor inwoners bekend is. De heropening is te danken aan de samenwerking met een nieuwe huurder. Thuiszorg De Ronde Venen gebruikt 5 dagen in de week hetzelfde pand als het Servicepunt. Ook de Bibliotheek in Vinkeveen is weer ruim open voor zelfbediening.

Ron Deurloo, directeur van de Servicepunten en Tympaan-De Baat: “We zijn blij de deuren weer te openen op de bekende plek. De thuiszorgorganisatie is medegebruiker van hetzelfde pand. Zo zijn er altijd meer professionals aanwezig in het pand. Inwoners kunnen dinsdag en donderdag van 9 tot 16 uur terecht bij ons in Vinkeveen. Vanaf 8 mei is het Servicepunt weer 4 dagen open. Inwoners kunnen dan van maandag tot en met donderdag van 9 tot 16 uur bij ons terecht. Het Servicepunt in Wilnis is vanaf die datum op donderdag gesloten. In Abcoude en Mijdrecht blijven de openingstijden gelijk.”

Wethouder Cees van Uden: "We zijn blij met deze tijdelijke oplossing. We gaan op zoek naar een permanente oplossing waarin verschillende maatschappelijke organisaties onder één dak komen in Vinkeveen. We onderzoeken of dit kan in De Boei. We zijn hierover in goed overleg met het dorpshuis zelf, het consultatiebureau, het Medisch Centrum Vinkeveen, Tympaan-De Baat en de Bibliotheek.”

De komst van de thuiszorgorganisatie heeft ook gevolgen voor de Bibliotheek in Vinkeveen, omdat door de samenwerking de zelfbediening weer ruim open is. De Bibliotheek is doordeweeks vanaf 9 uur open voor zelfbediening. Op maandag, woensdag en vrijdag tussen 14 en 17 uur zijn de medewerkers aanwezig. De inleverbus is altijd geopend. Inwoners kunnen hier 24/7 boeken en leesmateriaal inleveren.