Thema-avond veilig, altijd en overal in dorpshuis De Boei

Geweld tegen vrouwen en meisjes vindt plaats op allerlei plaatsen. Op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub en in cyberspace. In het OV, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals en op het strand. Achter de voordeur en op plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Om aandacht te vragen voor het probleem, komt er een thema-avond.

Uitnodiging

De thema-avond is dinsdag 21 november van 19.00 tot 21.00 uur in De Boei in Vinkeveen. De organisatie is in handen van de gemeente, Veilig Thuis, Kwadraad en Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen.

Programma

19.00 uur    Inloop met iets te drinken
19.30 uur    Video over een jonge vrouw die worstelt met de nasleep van het melden van seksuele intimidatie op de werkplek
19.45 uur    Duska Sabljic van Veilig Thuis licht het thema toe
20.15 uur    Wethouder Huib Zevenhuizen vertelt waarom het thema voor de gemeente belangrijk is
20.30 uur    Jos Honig vertelt waarom hij als ondernemer het belangrijk vindt om deel te nemen aan de campagne Orange the World
20.45 uur    Oproep om pledge (belofte) te ondertekenen
21.00 uur    Einde

Ondertekenen

Iedereen kan medestander worden en een pledge (belofte) ondertekenen. De ondertekenaars geven hiermee aan dat zij zich willen inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden.

Aanmelden

Ga naar www.derondevenen.nl/oranje of scan de QR-code om het aanmeldformulier te openen. 

QR Orange the World

Orange the World

Orange the World is een campagne van de Verenigde Naties tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne trapt af op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en eindigt op 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens. De Ronde Venen doet dit jaar mee door gebouwen en markante plekken oranje te verlichten, vlaggen op te hangen en het campagnelogo op de stoep te krijten. Nieuw dit jaar is de thema-avond in dorpshuis De Boei.