Tijdelijk Noodfonds Energie biedt steun aan kwetsbare huishoudens

Is uw inkomen laag en zijn uw energiekosten hoog? Dan kan het Noodfonds Energie een deel van uw energierekening betalen. De steun geldt van oktober 2022 tot en met maart 2023 en het maakt niet uit bij welke energieleverancier u zit.

Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen vanaf 7 februari 2023 terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds betaalt voor huishoudens die in aanmerking komen voor steun, een deel van de energierekening van oktober 2022 tot en met maart 2023. Huishoudens kunnen de steun van het Noodfonds vanaf nu aanvragen voor de hele periode.

Wie kan steun aanvragen bij het Noodfonds Energie:

  • Het huishouden heeft een bruto-inkomen van maximaal 200% van het sociaal minimum. Dan is het bruto-inkomen per maand lager dan € 2.980 (alleenstaand) of € 3.794 (samenwonend). De bedragen zijn inclusief 8% vakantiegeld.
  • Huishoudens hebben zelf een contract voor gas en/of stroom bij een energieleverancier. Het maakt niet uit bij welke energieleverancier. De rekening is (afhankelijk van het inkomen) hoger dan 10 tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen.

Wat is er nodig voor de aanvraag?

-  Bruto inkomstengegevens van iedereen in het huishouden (alleen > 23 jaar telt mee)
-  Energiekosten van oktober 2022 en januari 2023
-  DigiD met sms controle van iedereen > 18 jaar in het huishouden met gebruikersnaam en wachtwoord (de DigiD app werkt niet!)
-  Energiecontract moet op eigen naam staan. Een zakelijk contract komt niet in aanmerking voor het Noodfonds.

Hoeveel steun krijgt een huishouden uit het Noodfonds?

Het Noodfonds betaalt het deel van de maandelijkse energierekening dat meer is dan 10 tot 13% van het gezamenlijk bruto-inkomen van een huishouden.

Hoe aanvragen?

Alle informatie over de aanvraag is te vinden op noodfondsenergie.nl. Heeft u hier extra hulp bij nodig? Neem dan contact op met het Servicepunt. Telefonisch zijn zij te bereiken via 0297 58 76 00. Zij helpen u dan met de noodfondscheck om te kijken of u in aanmerking komt. Zo ja, dan verwijzen zij u door naar het Geldpunt. 

noodfonds energie family-klein