Vanaf gistermiddag 17:00 uur wordt er spoedonderhoud gepleegd aan de performance van de website. Vandaag vindt er ook onderhoud plaats. Tijdens het onderhoud blijft het mogelijk om zaken te doen via DigiD en/of eHerkenning. Mogelijk kan dit vanwege het onderhoud wat langer duren dan gewoonlijk.

Vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen in De Ronde Venen

De gemeente werkt samen met Hotel Abcoude mee aan het verzoek om vluchtelingen op te vangen. Tot nu toe zijn ongeveer 40 vluchtelingen uit Oekraïne naar de gemeente gekomen. Bij elkaar worden in Abcoude dit weekend ongeveer 70 Oekraïners opgevangen.

Burgemeester Divendal: “Verschillende inwoners en organisaties zijn betrokken om de opvang in goede banen te leiden. Een gezamenlijke projectgroep met inwoners zorgt voor een goede ondersteuning. Het is mooi dat met deze gezamenlijke aanpak slagvaardig is gehandeld. We hopen dat de inwoners uit Oekraïne, ondanks de verschrikkelijke situatie in hun land, zich snel thuis voelen bij ons.”