Zaterdag 23 maart 2024: Landelijke compostdag

Gratis compost voor inwoners van De Ronde Venen.
Op zaterdag 23 maart 2024 organiseert gemeente De Ronde Venen de Landelijke Compostdag. Tussen 9.00 en 12.00 uur kunnen inwoners GRATIS 2 zakken compost ophalen (op=op).
De gemeente wil haar inwoners bedanken voor hun inspanningen bij het scheiden van GFTE-afval. Compost is een belangrijk kringloopproduct dat organisch materiaal terugbrengt in de bodem, waardoor het bijdraagt aan een gezonde en vruchtbare bodem.

De ophaalpunten zijn:

• Parkeerterrein Algemene Begraafplaats Wilnis (Ringdijk)
  • KringKoop Mijdrecht, Constructieweg 66
  • Afvalbrengstation Abcoude, Bovenkamp 15

Per voertuig mogen maximaal 2 zakken compost worden meegenomen

Compost is een natuurlijke bodemverbeteraar die de groei van bloemen en planten stimuleert, de waterhuishouding reguleert en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem.
Het hergebruik van GFTE-afval heeft een positief effect op het milieu doordat compost CO2 vastlegt in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. We nodigen alle inwoners uit om langs te komen en hun compost op te halen!

Landelijke Compostdag