Zes kinderen krijgen Rondeveense Topper vanwege hun inzet

Zes kinderen uit De Ronde Venen hebben de afgelopen weken een Rondeveense Topper ontvangen. Zij kregen de onderscheiding voor hun bijzondere maatschappelijke inzet en het feit dat zij een voorbeeld zijn voor hun omgeving en anderen. De Toppers werden uitgereikt door burgemeester Divendal en afwisselend de wethouders Kroon, Schuurs en Van Uden.

De Ronde Venen zet jaarlijks kinderen in het zonnetje die zich maatschappelijk inzetten en daarmee een voorbeeld zijn. Door betrokken te zijn bij mensen om zich heen inspireren zij anderen en dragen bij aan een samenleving waarin we voor elkaar zorgen en naar elkaar omkijken. Hiervoor verdienen zij een Rondeveense Topper. Vanwege de toen nog geldende coronamaatregelen zijn de onderscheidingen bij de kinderen thuis uitgereikt. Daarvan is op YouTube een filmpje te zien.

De Rondeveense Toppers

Eliahna Foulouh woont in Mijdrecht en is 10 jaar. Zij is mantelzorger voor haar meervoudig gehandicapte zusje. Zij helpt haar moeder dag in dag uit met de verzorging van haar zusje, zelfs tijdens een intensieve periode waarin zij meedeed aan de Voice Kids.

Quinten Rademakers (8) woont in Vinkeveen en haalde geld op voor de Voedselbank. De Voedselbank heeft met de opbrengst producten gekocht speciaal voor kinderen. Quinten heeft deze producten zelf uitgekozen.

Abel Fluit, 13 jaar, woont in Abcoude en zet zich als vrijwilliger in voor FC Abcoude. Als jeugdspeler traint hij jonge kinderen. Met inzet, enthousiasme en betrokkenheid is hij een inspiratie voor vele andere sporters en vrijwilligers.

Jasper Eigenhuis woont in Amstelhoek en is 15 jaar. Hij heeft het 22Q11 syndroom en is hiervoor een hele actieve ambassadeur. Al zeker 6 jaar vraagt hij aandacht voor dit syndroom, onder andere via de Stichting Steun 22Q11 (www.steun22q11.nl). Hij staat onder andere op flyers en bilboards om aandacht te vragen voor dit nog veelal onbekende syndroom.

Lucas Koorn en Sanne Wigt, beiden 12 jaar, hebben zich de afgelopen 2 jaar (ook tijdens de moeilijke coronatijd) met veel enthousiasme ingezet als kinderburgemeester. Zij gingen samen met de burgemeester of één van de wethouders mee naar officiële gelegenheden en spraken zich in filmpjes op social media uit over voor kinderen belangrijke onderwerpen als pesten.

De Rondeveense Topper wordt jaarlijks uitgereikt, Meer informatie is te vinden op www.rondevenen.nl. Ook kunnen kinderen via de website worden aangemeld.