Vaccineren

Lees hier meer informatie over de coronavaccinatie.

Om uzelf en uw familie, vrienden en kwetsbare mensen te beschermen tegen het coronavirus, is vaccineren de belangrijkste stap. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we verspreiding van het virus kunnen tegengaan. Als minder mensen besmet raken, kan de overheid de coronamaatregelen stap voor stap afbouwen en wordt steeds meer mogelijk. 
Elk goedgekeurd vaccin is op veel mensen getest. Zo weten we zeker dat het ons goed beschermt en veilig is. Meer informatie vindt u op www.coronavaccinatie.nl.

Vaccineren in Mijdrecht vanaf 2 februari 2022

Omdat de piek in vaccinatieafspraken achter de rug is, start de GGD regio Utrecht met het heropenen van de zogenoemde dichtbijlocaties. 
Voor De Ronde Venen betekent dit dat de Bowling in Mijdrecht vanaf 2 februari weer iedere woensdag is geopend. U bent welkom van 10.00 – 17.00 uur, voor 1e en 2e prik en voor de booster, zowel op afspraak als vrije inloop. 
De laatste informatie over vaccineren vindt u op de website van de GGD regio Utrecht
 

Waarom een booster halen?

We zien dat een eerste en tweede vaccinatie na 3 maanden niet meer genoeg beschermt tegen de omikron-variant. Door de snelle verspreiding van deze variant, kan het aantal ziekenhuisopnames sneller stijgen. Om dit te voorkomen is het nodig om iedereen zo snel mogelijk een booster te geven. Heeft u een uitnodiging voor de boostervaccinatie gehad, of is uw geboortejaar aan de beurt? Dan kunt u een afspraak maken op www.planjeprik.nl. Als u de eerste keer inlogt en u ziet niet direct een locatie of datum van uw voorkeur, probeer het dan opnieuw. Het kan zijn dat het dan wel lukt. Vindt u het lastig om online een afspraak te maken? Bel dan met GGD regio Utrecht op 030-630 54 00. Dat kan 7 dagen in de week van 08.00 tot 20.00 uur. Het is druk op de lijnen, mogelijk is er een wachttijd.
 

Waar vind ik antwoorden op mijn vragen over vaccineren?

Op de website van de rijksoverheid staan veelgestelde vragen en antwoorden en vindt u de feiten over vaccineren op een rij. Op de website van het RIVM vindt u onder meer antwoorden op vragen over werking en bijwerkingen van de vaccins.