Door het coronavirus kunt u nu helaas online geen afspraak maken. Wilt u een afspraak maken? Bel dan naar 0297 - 29 16 16.

Ziet u situaties die niet passen in de coronamaatregelen? Laat het ons weten! Stuur een mail naar boa@derondevenen.nl. U ontvangt (uiterlijk) binnen 24 uur antwoord. Bel in spoedeisende gevallen 112. 

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Gemeentewapen

In het gemeentewapen zijn de wapens van de voormalige gemeenten De Ronde Venen en Abcoude gecombineerd.

Gemeentewapen De Ronde VenenHet gemeentewapen van De Ronde Venen is vastgesteld bij Koninklijk Besluit van 30 augustus 2016. In het gemeentewapen zijn de wapens van de voormalige gemeenten De Ronde Venen en Abcoude gecombineerd. Het wapen bestaat uit vier delen met een dwarsbalk. In het deel linksboven staat het Lam Gods - dat Mijdrecht representeert - afgebeeld. In het deel rechtsboven zijn de sleutels van Abcoude-Proostdij te zien. Linksonder is de vink in goud van Vinkeveen en Waverveen afgebeeld en rechtsonder de zuilen van Abcoude-Baambrugge. In het midden is in een dwarsbalk de slang uit het wapen van de voormalige gemeente Wilnis te zien. 

Het gemeentewapen is in overleg met de historische vereniging De Proosdijlanden en de historische kring Abcoude/Baambrugge tot stand gekomen.