U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

MKB vriendelijkste gemeente

Waarom we de uitdaging aangaan.

We zijn trots op onze bedrijven. Zij zorgen voor voorzieningen, banen en bedrijvigheid in De Ronde Venen. Als gemeente ondersteunen, stimuleren en faciliteren wij onze ondernemers in hun ondernemerschap. Dit doen we onder andere door mee te denken, goed bereikbaar te zijn en heldere afspraken te maken. Dat willen we zo goed mogelijk doen en daarom werken we continu aan onze dienstverlening. Het in 2022 zijn van de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland is daarom voor ons ook een logische ambitie.

MKB-vriendelijkste gemeente

Sinds een aantal jaren reikt MKB Nederland tweejaarlijks de prijs voor de MKB-vriendelijkste gemeente uit. Aan de hand van een tweejaarlijkse enquête worden gemeenten gerangschikt in MKB vriendelijkheid. De gestelde criteria gaan over: contact met de ondernemer, snelheid van dienstverlening, communicatie, bereikbaarheid, kwaliteit van de teruggekoppelde informatie en zichtbaarheid.

Wat u van ons mag verwachten

We verbeteren onze dienstverlening continu. Naast de reguliere overleggen met onze ondernemers en ondernemersverenigingen nemen we ook de uitkomsten van de tweejaarlijkse enquête van MKB Nederland mee in het verbeteren van onze dienstverlening. U mag van ons het volgende verwachten: 1. Goede telefonische en digitale bereikbaarheid. 2. Afspraak is afspraak. 3. Snel betalen. 4. Persoonlijk contact. 5. Meedenken met ondernemers. 6. Accountmanager als vast aanspreekpunt. 7. Structureel overleg met ondernemersverenigingen. 8. Het nemen van initiatieven samen met de ondernemers.

Doet u mee?

De MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland worden we niet alleen. Hierbij hebben we de hulp nodig van de ruim 5.000 bedrijven die onze gemeente rijk is. Tussen 1 oktober en 31 december 2020 kunt u de enquête online invullen. U ontvangt vóór die tijd een brief met daarin een link naar het onderzoek. In februari 2021 zijn de onderzoeksresultaten bekend, die delen we dan graag met u. Heeft u vragen of suggesties? We horen het graag. Neem dan contact op met Erwin Bos, accountmanager bedrijven via: 0297 29 16 16, 06 82 31 28 25 of bedrijven@derondevenen.nl