U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Lees verder over het coronavirus. Bent u ondernemer, kijk dan hier voor de regelingen voor ondernemers.

Op zoek naar gemeentelijke monumenten – helpt u mee?

In de acht dorpen van De Ronde Venen staan veel historische gebouwen. Een klein deel hiervan is zó bijzonder dat we ze voor de toekomst willen behouden. Deze molens, gemalen, boerderijen, woonhuizen, bruggen en forten zijn onderdeel van de geschiedenis van de gemeente. Om dit verhaal te kunnen vertellen en om de gebouwen voor de volgende generaties te bewaren, krijgt een aantal in 2021 de status van gemeentelijk monument.

Welke gebouwen wilt u behouden?

De gemeente roept inwoners op om aan te geven welke gebouwen zij willen behouden voor de toekomst. Dit kunnen bouwwerken zijn die een lokaal-historische verhaal vertellen, bijvoorbeeld een huis waar tijdens de oorlog onderduikers zaten. Maar het mogen ook gebouwen zijn waar u persoonlijk een band of mooie herinnering aan hebt. Denk aan uw school van vroeger of waar u verliefd werd. Of is er een gebouw dat u gewoon heel mooi vindt? Laat het ons weten.

Na indienen beoordeelt de gemeente met vijf kenners de aanmelding. Op basis van het aantal keren dat een gebouw is ingediend en de uitleg van de indiener bepalen wij of het een gemeentelijk monument wordt. Indienen kan tot 1 oktober 2020.

Doet u mee?

Kent u een gebouw die we zouden moeten behouden voor onze kinderen en kleinkinderen? Laat het ons weten via dit reactieformulier.

De officiële bekendmaking volgt via gemeentepagina, krant en sociale media. Contactpersoon voor meer informatie is Gertjan de Boer (g.deboer@derondevenen.nl).