Stationslocatie Mijdrecht

Op de oude stationslocatie in Mijdrecht wordt een woonwijk gebouwd. In de wijk komen zowel sociale huurwoningen als vrijesectorwoningen.

Op de oude stationslocatie staat de bouw van 35 (sociale) huurwoningen en 36 koopwoningen gepland. Het worden verschillende typen woningen zoals appartementen, rijtjeswoningen, twee-onder-één kap woningen en vrijstaande woningen. Het gaat om woningen in verschillende prijsklassen. Daarmee ontstaat een wijk met een woonprogramma voor diverse doelgroepen. Voor de ontwikkeling van de huurwoningen werkt de gemeente samen met woningbouwcorporatie GroenWest. In dit plan blaast de ontwikkelaar het monumentale Stationsgebouw en Privaatgebouw nieuw leven in én herstelt de gebouwen in hun oorspronkelijke staat. Dit jaar start de gemeente met het bouwrijp maken van het gebied. Meer informatie vindt u op de website Spoorpark Mijdrecht.

Plan ‘Spoorpark Mijdrecht’ wint aanbesteding

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 5 februari 2019 ingestemd met een voornemen tot gunning van de ontwikkeling van de Stationslocatie Mijdrecht aan ontwikkelaars Menhir Vastgoed en BPD Ontwikkeling. In dit plan wordt het monumentale Stationsgebouw en Privaatgebouw (het toiletgebouw) nieuw leven ingeblazen én de gebouwen worden in hun oorspronkelijke staat hersteld. Het plan omvat verder de bouw van 71 woningen, waarvan 35 (sociale) huurwoningen en 36 koopwoningen in verschillende prijsklassen. Daarmee ontstaat een wijk met een divers woonprogramma. Dit programma biedt ruimte aan verschillende doelgroepen, waaronder statushouders. De toekomstige bewoners staan centraal in het Spoorpark. De groene openbare ruimte biedt veel mogelijkheid voor ontmoetingen én het Privaatgebouw krijgt een buurtfunctie, zoals het afleveren van pakketjes voor bewoners.

Het voormalige spoortracé wordt de centrale verbinding door de wijk. Fietsers en voetgangers krijgen daar ruim baan. De openbare ruimte is vormgegeven rondom deze straat en de woningen hebben hun voordeur straks aan dit groen. Parkeren gebeurt aan de randen, zoveel mogelijk uit het zicht. Duurzaamheid krijgt een prominente rol. De woningen worden energieneutraal en het gebied wordt klimaatadaptief ingericht met onder meer wadi’s en waterberging op woningen. De definitieve inrichting van het gebied is hiermee in zicht gekomen. Nog dit jaar geven gemeente, woningbouwcorporatie GroenWest, omwonenden en andere geïnteresseerden verdere invulling aan de wijk. De eerste bewoners kunnen naar verwachting in 2023 hun woning betrekken.

Wilt u op de hoogte worden gehouden over dit project? Ga dan naar www.nieuwbouw-spoorpark.nl en schrijf u in voor de nieuwsbrief. 

Wilt u weten wat het aanbod van de sociale huurwoningen van GroenWest is? Schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief van GroenWest op www.groenwest.nl/over-groenwest/actueel/aanmelden-nieuwsbrief/ en vul ‘nieuwbouw’ in als uw profielkeuze.

Impressies woonwijk

Impressie woonwijk stationslocatie Mijdrecht

Stationslocatie Mijdrecht impressie woonwijk

Gemeentelijk projectleider

Frits Hildebrand
E. f.hildebrand@derondevenen.nl