Twistvlied locatie

Samen met omwonenden ontwikkelt de gemeente een plan om startersappartementen te bouwen op de plek waar de Twistvliedschool stond. Het complex krijgt een eigen straatnaam: Ooievaar.

Klein wonen kan het antwoord zijn op de behoefte aan betaalbare woningen voor 1-persoonshuishoudens. Op deze locatie bouwt de gemeente 50 betaalbare starterswoningen. Het gaat om 26 sociale huurwoningen en 24 betaalbare koopwoningen (tot 170.000 euro, exclusief indexatie en klimaatinstallatie) van circa 40 m2.

De wijk Twistvlied

In de wijk Twistvlied stond voorheen de Twistvliedschool. Sinds 2010 is deze basisschool gesloten vanwege het steeds verder teruglopende aantal leerlingen. Eind 2021/begin 2022 is de school dan ook gesloopt. Het toekomstige complex staat midden in een dichtbebouwde wijk, met voornamelijk eengezinswoningen aan doodlopende straten en veel groen. Het is een rustige, kindvriendelijke omgeving, met veel groen. Aan de westkant grenst de locatie aan een woonwijk met vooral rij-/hoekwoningen en geschakelde woningen. Aan de zuidkant grenst het schoolgebouw aan de Veenhartkerk en multicultureel centrum Hakyol.

Starterswoningen

De Twistvliedlocatie leent zich goed voor betaalbare woningen voor starters. Een starter is een persoon van 18 jaar en maximaal 35 jaar die op zoek is naar een zelfstandige huurwoning of een eerste koopwoning. In samenspraak om omwonenden is een plan opgesteld om 50 starterswoningen te bouwen. Voor een deel zijn dit sociale huurwoningen, met daarnaast kleine koopappartementen tot circa 45m2, geschikt voor eenpersoonshuishoudens. Omdat het kleine woningen zijn, is de parkeernorm 1,0 parkeerplaats per woning. Daarnaast wil de gemeente dat de ontwikkelaar in het project 2 deelauto’s aanbiedt. Verder is een uitgangspunt om goede fietsvoorzieningen te bieden: een afgesloten, veilige fietsstallingsmogelijkheid voor de bewoners en goede mogelijkheden voor bezoekers om hun fiets te stallen.

Mix van sociale huur en koop

Met de ondertekening van de koopovereenkomst op 24 februari 2021, is de opdracht definitief gegund aan HSB Bouw B.V. Ongeveer de helft van de appartementen, waarvan de oppervlakte tussen de 32 en 45 m2 is, valt in de sociale huursector. Voor de koopwoningen geldt een prijs van € 170.000,- (exclusief indexatie en klimaatinstallatie). Toewijzing van de huurwoningen gebeurt door woningbouwvereniging Cazas Wonen.

Planning

Vanaf 6 december 2021 wordt het asbest verwijderd uit het voormalige schoolgebouw. Als dit klaar is, start de sloop. Dit is naar verwachting op 13 december 2021. Begin november 2022 is de bouw van de starterswoningen gestart. Oplevering van de appartementen is afhankelijk van ontwikkelingen die zich nog kunnen voordoen. 

Gemeentelijk projectteam

Contact opnemen met het projectteam Twistvlied kan via twistvlied@derondevenen.nl

Sfeerimpressie Twistvlied