Vinkeveen: dorp aan de Plassen

De gemeente werkt een nieuw idee uit voor een betere verkeersituatie in Vinkeveen. Dit idee verbetert de verkeerssituatie rond de Herenweg en de Kerklaan, vergroot de leefbaarheid én past bij de plannen van de provincie voor een veiligere aansluiting van Vinkeveen op de N201.

De 'Dorpsvisie Vinkeveen, dorp aan de Plassen' uit 2014 heeft 2 belangrijke doelen

• de relatie tussen Vinkeveen en de Plassen verbeteren
  • de aansluiting van Vinkeveen op de N201 verbeteren

De uitwerking van de dorpsvisie liep vast op de verkeerssituatie in Vinkeveen. Verschillende alternatieven zijn de afgelopen jaren onderzocht en afgevallen. De gemeente werkt een nieuw idee uit voor een betere verkeerssituatie in Vinkeveen. Dit idee verbetert de verkeerssituatie rond de Herenweg en de Kerklaan, vergroot de leefbaarheid én past bij de plannen van de provincie voor een veiligere aansluiting van Vinkeveen op de N201.