De Maricken I

De Maricken I is bijna klaar en er wordt hard gewerkt aan de voorbereiding van De Maricken II, een wijk die aansluit op De Maricken I.

De wijk De Maricken I is bijna klaar. Hier zijn de afgelopen jaren al ruim 400 woningen gebouwd. Op dit moment worden de laatste straten van de wijk ingericht. Alle woningen uit deze fase zijn inmiddels verkocht. Begin 2022, wanneer fase 5 gereed is, start de gemeente met het inrichten van het groengebied in de Maricken I.  Achter de schermen werkt de gemeente hard aan De Maricken II, een wijk die aansluit op De Maricken I. In deze wijk komen ongeveer 600 woningen. Hiervan wordt 30% sociale huurwoningen en 15% middeldure huurwoningen of betaalbare koopwoningen. De startdatum is nog niet bekend. De ontwikkelaars en de gemeente werken momenteel de plannen verder uit.