Oplaadpunt voor elektrische auto aanvragen

De laadpalen in De Ronde Venen kunt u gebruiken voor het opladen van een elektrische auto. Deze worden bijna allemaal beheerd door het bedrijf Allego b.v.

Beschrijving

Particulieren en bedrijven die een elektrische auto rijden, kunnen niet altijd een laadpaal kwijt op hun eigen terrein. U kunt een openbaar oplaadpunt aanvragen. De gemeente kiest zelf waar zij de laadpaal plaatst. Dit kan in een gebied zijn waar betaald parkeren is. Of in een blauwe zone. Dan betaalt u parkeergeld tijdens het laden of plaatst u uw parkeerschijf.

Voorwaarden

Een elektrische laadpaal kan alleen op een openbare parkeerplaats geplaatst worden.

Termijn

De hele aanpak vanaf aanvraag tot aan realisatie heeft een doorlooptijd van minimaal 12 weken. Soms is de doorlooptijd langer.

1. Doe uw aanvraag via Allego b.v..
  2. Allego behandelt uw vraag en stuurt de aanvraag naar de gemeente.
  3. De gemeente stelt een locatie voor een laadpaal aan u voor.
  4. De gemeente bereidt een verkeersbesluit voor. De gemeente onderzoekt bij directe buurtbewoners of zij ook een elektrische laadpaal op die plek willen.
  5. De gemeente neemt een verkeersbesluit voor het reserveren van een parkeerplaats. Daar hoort een bezwaartermijn van 6 weken bij.
  6. Allego doet een extra technische check bij de gemeente, doet een graafmelding bij het Kadaster en vraagt een graafvergunning aan bij gemeente De Ronde Venen.
  7. Eventueel doet Allego nog grondonderzoek.
  8. Als alle controles en onderzoeken goed zijn, plaatst Allego de elektrische laadpaal.
  9. De gemeente plaatst een verkeersbord bij de elektrische laadpaal. Hierop staat dat de openbare parkeerplaats wordt gereserveerd voor gebruikers van de laadpaal.

Bezwaar & beroep

Voor het plaatsen van een laadpaal is een verkeersbesluit nodig. Tegen zo'n besluit kunt u bezwaar maken.

AVG

Als u een aanvraag of melding doet, heeft de gemeente uw persoonsgegevens nodig. De gemeente behandelt uw persoonsgegevens zorgvuldig. In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat hoe de gemeente met uw persoonsgegevens moet omgaan.

De belangrijkste regels zijn:

• De persoonsgegevens waar de gemeente om vraagt, zijn nodig voor het afhandelen van uw aanvraag of melding.
  • De gemeente registreert en verwerkt uw gegevens op een veilige, vertrouwelijke en zorgvuldige manier.
  • De gemeente gebruikt uw gegevens alleen voor het verwerken van uw aanvraag of melding (of voor iets wat daar rechtstreeks verband mee heeft).
  • Uw persoonsgegevens blijven niet langer bewaard dan nodig is voor het verwerken van uw aanvraag of melding.
  • Andere organisaties krijgen uw gegevens alleen als dit wettelijk verplicht is.
  • Als u hierom vraagt, dan vertelt de gemeente u waarvoor de gegevens nodig zijn en wat ermee gebeurt.