U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Stemmen in andere gemeente voor verkiezingen

U heeft een kiezerspas nodig als u in een andere gemeente in Nederland wilt stemmen dan waar u staat ingeschreven. U vraagt de kiezerspas aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven.

Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer mag u ook in een andere gemeente in Nederland stemmen dan waar u staat ingeschreven. Bijvoorbeeld in de gemeente waar u werkt. Hiervoor heeft u een kiezerspas nodig.

U kunt een kiezerspas voor de Tweede Kamerverkiezingen aanvragen als:

• U mag stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen.
  • U een identiteitsbewijs heeft.
  • Uw identiteitsbewijs niet langer dan 5 jaar verlopen is.

De kiezerspas vraagt u aan bij de gemeente waar u op 1 februari 2021 staat ingeschreven.

Zo vraagt u een kiezerspas schriftelijk aan:

• Vul het aanvraagformulier voor een kiezerspas in.
  • Het formulier moet uiterlijk vrijdag 12 maart 2021 om 17.00 uur bij de gemeente zijn.
  • Heeft u al een stempas ontvangen? Stuur de stempas dan mee.

Zo vraagt u een kiezerspas digitaal aan:

• Log in met uw DigiD.
  • Vul uw contactgegevens aan.
  • Rond uw aanvraag af. De gemeente moet uw aanvraag uiterlijk vrijdag 12 maart 2021 vóór 17.00 uur hebben ontvangen.
  • U krijgt de kiezerspas thuisgestuurd.

U kunt ook langskomen bij de gemeente:

• Kom uiterlijk vrijdag 12 maart 2021 voor 17.00 uur naar de gemeente.
  • U neemt mee:
    • uw stempas (als u die al heeft ontvangen)
    • uw identiteitsbewijs
  • Zorg dat u zich aan de coronamaatregelen houdt.

Woont u in het buitenland, maar bent u op de dag van de verkiezingen in Nederland? Vraag uiterlijk 3 februari 2021 een kiezerspas aan bij de gemeente Den Haag. Daarmee kunt u stemmen bij elk stembureau in Nederland.

logo DigiDNu een kiezerspas online aanvragen met uw DigiD

Vraag uw kiezerspas op tijd aan:

• Schriftelijk en persoonlijk aanvragen kan tot uiterlijk vrijdag 12 maart 2021 tot 17.00 uur.
  • Woont u in het buitenland? Schriftelijk aanvragen van een kiezerspas bij de gemeente Den Haag kan tot uiterlijk woensdag 3 februari 2021.

Als u een aanvraag of melding doet, heeft de gemeente uw persoonsgegevens nodig. De gemeente behandelt uw persoonsgegevens zorgvuldig. In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staat hoe de gemeente met uw persoonsgegevens moet omgaan.

De belangrijkste regels zijn:

• De persoonsgegevens waar de gemeente om vraagt, zijn nodig voor het afhandelen van uw aanvraag of melding.
  • De gemeente registreert en verwerkt uw gegevens op een veilige, vertrouwelijke en zorgvuldige manier.
  • De gemeente gebruikt uw gegevens alleen voor het verwerken van uw aanvraag of melding (of voor iets wat daar rechtstreeks verband mee heeft).
  • Uw persoonsgegevens blijven niet langer bewaard dan nodig is voor het verwerken van uw aanvraag of melding.
  • Andere organisaties krijgen uw gegevens alleen als dit wettelijk verplicht is.
  • Als u hierom vraagt, dan vertelt de gemeente u waarvoor de gegevens nodig zijn en wat ermee gebeurt.