U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Stemmen voor verkiezingen per brief

Bent u 70 jaar of ouder? Dan kunt u vanwege het coronavirus ook per brief stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021.

Als u 70 jaar of ouder bent, dan mag u voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 per brief stemmen. U krijgt hiervoor een apart briefstembiljet thuisgestuurd. U krijgt ook een stempas thuisgestuurd. Met de stempas kunt u gewoon stemmen bij het stembureau. Of iemand anders voor u laten stemmen. U kiest zelf op welke manier u stemt.

De voorwaarden voor het stemmen per brief voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn:

• U bent 70 jaar of ouder op de dag van de verkiezingen (17 maart 2021).
  • U bent Nederlander.
  • U staat op 1 februari 2021 ingeschreven bij uw gemeente.
  • U bent niet uitgesloten van het kiesrecht.

Zo stemt u per brief voor de Tweede Kamerverkiezingen:

• U krijgt uiterlijk woensdag 3 maart 2021 uw stempas thuisgestuurd.
  • Uiterlijk donderdag 11 maart 2021 ontvangt u ook per post:
    • een briefstembiljet
    • een lege envelop met daarop ‘briefstembiljet’
    • een retourenvelop met een adres erop
    • uitleg over het stemmen per brief
  • Vul het briefstembiljet in.
  • Doe het briefstembiljet in de lege envelop waarop ‘briefstembiljet’ staat.
  • Zet uw handtekening op uw stempas.
  • Stop de envelop waarop ‘briefstembiljet’ staat én uw stempas in de retourenvelop.
  • Plak de envelop goed dicht. Er hoeft geen postzegel op de envelop.
  • Doe de retourenvelop vóór vrijdag 12 maart 17.00 uur op de post. Of lever de envelop in bij het afgiftepunt op het gemeentehuis.