U kunt digitaal een afspraak maken voor een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Voor alle andere producten of diensten bel voor een afspraak 0297 - 29 16 16.

Compensatie schade coronamaatregelen voor culturele en creatieve organisaties, buurt- en dorpshuizen en jeugdorganisaties

Culturele en creatieve instellingen, inclusief buurt- en dorpshuizen, zijn van groot belang voor de lokale en regionale culturele infrastructuur. En dat zijn ze ook voor de maatschappelijke participatie van inwoners. Het Rijk vindt het van groot belang dat deze infrastructuur behouden blijft. De organisaties hebben enorm te lijden onder de huidige coronamaatregelen. Om deze infrastructuur te behouden, heeft het Rijk daarom besloten om aan gemeenten budget beschikbaar te stellen. Zo kunnen deze instellingen financieel ondersteund worden.

Wie komt in aanmerking?

Zijn optredens niet doorgegaan? Heeft u een extra ruimte moeten huren? Is er minder omzet vanuit horeca of voorstellingen? Of heeft u om andere reden minder inkomsten of meer uitgaven als gevolg van de coronamaatregelen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor coronacompensatie. Ook vrijwilligersorganisaties voor jeugdigen kunnen in aanmerking komen voor compensatie. Daarnaast is er een regeling voor nieuwe projecten tijdens of na de coronacrisis. Dit is voor culturele instellingen en de buurt- en dorpshuizen om de infrastructuur te behouden.

Aanvragen

U kunt de compensatie aanvragen door het aanvraagformulier in te vullen. Indienen kan per post, per mail of digitaal. De aanvraag moet vóór 1 juni zijn ingediend.